Sällsynt Golden King Cobra fångad och släppt i Chonburi

Chonburi —

En massiv kungskobra fångades runt ett bostadsområde i Chonburi igår, den 12 mars. Odjuret chockade inte bara invånarna av sin stora storlek utan också av sin sällsynta gyllene färg.

Ett team av lokala ormhanterare underrättades om att den potentiellt farliga ormen sågs koppla av nära ett hus i Khlong Kiew-distriktet, Ban Bueng-distriktet, Chonburi. När de kom fram till huset möttes de av den olyckliga husägaren, som darrande av rädsla pekade finger mot reptilen.

Odjuret gömde sig för solen under en hög med gamla korrugerade plåtar. 10 ormexperter var tvungna att omringa högen och tog långsamt bort järnplåtarna bara för att hitta den gyllene ormen som redan var uppmärksammad på deras närvaro och rullade ihop sig i en slående position.

Ormhändarna använde dock smart ljus från en ficklampa för att distrahera ormen och höll sedan fast den med ett rep runt huvudet. När de mätte det blev de förbryllade och upptäckte att besten var över 4.34 meter lång och vägde 18 kilo.

Det gigantiska djurets gyllene färg var mycket sällsynt, enligt ormhanterarteamet. Den placerades försiktigt i en väska och transporterades till en närliggande räddningscentral för vidare undersökning innan den till slut skulle släppas tillbaka till en skog i närheten.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.