Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Luftföroreningsproblem dominerar thailändska medier och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 6 mars 2023, till söndagen den 12 mars 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En amerikansk turist fick söndagen den 5 mars 50,000 XNUMX baht i skadestånd från The Club Khaosan i Bangkok efter att han fick handfängsel och slag i ansiktet av pubvakterna på grund av ett missförstånd om en flaska vatten.

Totalt fick sex studsare och en manager sparken av klubben efter händelsen.

2. Mer än 15,000 XNUMX turister deltog i Full Moon Party på Phangan Island i Surat Thani.

Fullmånefesten denna månad hade skjutits upp från den 6 marsth till mars 7th på grund av den buddhistiska helgdagen Makha Bucha där alkoholförsäljning förbjöds enligt thailändsk lag.

3. Politikern som blev whistleblower Chuvit Kamolvisit attackerar rasande Bhumjaithai-partiets ministrar, särskilt den avstängda transportministern Saksayam Chidchob, för många påstådda oegentligheter i det massiva eltågsprojektet Orange Line.

Den avstängda ministern har hittills förnekat alla anklagelser och väntar på domstolens beslut.

4. Den thailändska regeringen löser, enligt dem, problem med PM 2.5-dammföroreningar och uppmanar människor att undvika utomhusaktiviteter.

Chiang Mai var nummer ett i världen den 9 mars, för luftföroreningar baserat på AQI-index online.

5. Airport Interdiction Task Force (AITF) och Narcotics Suppression Bureau (NSB) har framgångsrikt fångat upp en stor mängd narkotika och hindrat dem från att nå sin destination i flera utomeuropeiska länder.

Dessa droger smugglades till Thailand från Johannesburg, Sydafrika och Etiopien, och de var avsedda för Hongkong, Taiwan, Korea och Australien, berättade generalkommissionären vid en pressträff.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.