Thailändsk polis går amok, säger vittnen och skjuter många kulor i bostadskvarter i Bangkok

FOTO: Khaosod English

Nationellt —

En thailändsk specialpolismedlem med en rapporterad historia av psykisk ohälsa gick berserk, säger vittnen, och avlossade flera skott i sitt bostadsområde i Bangkoks Sai Mai-distrikt, vilket skrämde grannar.

Den pågående incidenten inträffade i Bann Mong Kon-området i Soi Jirama-korn idag, den 14 mars. Den våldsamma polisen, som är en särskild polismedlem enligt thailändska medier, sköt plötsligt sin pistol flera gånger i grannskapet.

Poliser från Sai Mais polisstation rusade till området och spärrade av det från medborgare och reportrar. Den misstänkte mannen är omringad vid presstillfället och det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Försök att förhandla med polisen har misslyckats, enligt thailändska medier. Pol. Överste Rangsan Sornsing, chef för Sai Mais polisstation, avslöjade att polisens grannar berättade för honom att polisen har ett psykiskt problem.

"För närvarande spärrar poliserna av området och förhandlar med mannen om att överlämna sig. Det finns ännu inga rapporter om några skadade eller dödsfall i händelsen, säger chefen.

Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.