Det thailändska flygvapnets ögon köper ny Airbus

FOTO: RTAF News

Nationellt —

Royal Thai Air Force (RTAF) för samtal med USA om att köpa en ny flygbuss för att ersätta den gamla, enligt överbefälhavaren för Royal Thai Air Force, flygchefsmarskalk Alongkorn Vannarot.

Han sa att den nya Airbus-upphandlingen kommer att ske under räkenskapsåret 2024 för att ersätta Airbus 340, som har varit i drift i 18 år. Airbus har tidigare använts för humanitära uppdrag i Turkiet och kommer att pensioneras 2026.

"Ersättningen kräver en betydande budget," erkände överbefälhavaren, "Men det är nödvändigt."

Han avslöjade också att RTAF planerar att uppgradera kapaciteten hos Saab 340-flygplanet, som har använts för luftförsvarsuppdrag under lång tid, som under det föregående APEC-mötet. Han sa att flygplanet nästan har nått slutet av sin livslängd och måste uppgraderas genom att byta ut dess radarsystem.

Vidare finns ytterligare ett projekt för att skaffa ett F-35-flygplan som just nu väntar på svar från USA, enligt överbefälhavaren. Svaret kommer att komma in omkring denna månad, sa han.

Övergångsperioden mellan den gamla regeringen och den nya regeringen efter det allmänna valet kommer inte att påverka inköpsprocesserna, tillade han.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.