UPPDATERING: Thai Berserk Cop äntligen arresterad efter timmar av strid

FOTO: Thairath

Nationellt —

En polisinspektör som blev beväpnad man som upprepade gånger avlossat sin pistol i bostadsområdet i Bangkoks Sai Mai-distrikt sedan igår har äntligen gripits efter timmar av strid.

Först vår tidigare historia:

En thailändsk specialpolismedlem med en rapporterad historia av psykisk ohälsa gick berserk och avlossade flera skott i sitt bostadsområde i Bangkoks Sai Mai-distrikt, vilket skrämde grannar.

Nu till vår uppdatering:

Poliser har spärrat av Soi Jiramakorn som ligger norr om Bangkok sedan igår, den 14 mars, efter att en manlig polis plötsligt gick berserk och avlossade flera skott i ett bostadsområde.

Polisen som blev beväpnad man har identifierats som Pol. Överstelöjtnant Kitikarn Sangbun, 51, en inspektör vid specialpolisens underrättelseenhet. Poliskommandot och SWAT-officerare kretsade runt hans hus och hade använt tårgas och stuntgranater för att försöka kuva mannen efter att flera förhandlingsförsök hade varit förgäves.

Onsdagen den 15 mars rapporterade thailändska medier att en SWAT-officer sköts i huvudet av polisen, men kulan trängde inte igenom hans hjälm. Det har inte kommit några rapporter om några skadade eller dödsfall vid presstillfället.

Sai Mais polisintendent Rangsan Sornsing sa att officer Kitikarn har en historia av psykisk sjukdom. Han började skjuta med sin pistol från sitt hus när hans kollegor försökte ta honom till sjukhuset för att behandla hans psykiska problem efter att han inte hade kommit till jobbet på flera dagar.

När hans kollegor anlände med en ambulans avlossade polisen dock skott genom dörren, vilket fick besättningen att skynda i skydd.

Kitikarns grannar avslöjade att de ofta hörde hur han bråkade med någon via telefon och ibland sköt han skott i luften, vilket orsakade panik i grannskapet. Hans motiv är fortfarande oklart.

Enligt den senaste rapporten har den misstänkte gripits vid 2-tiden i dag efter att han hoppat av sitt hems fönster för att försöka fly. Han fördes till sjukhus efter gripandet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.