Pattaya-förare greps med kniv och pistol vid checkpoint

Pattaya —

I natt vid en trafikkontroll i Pattaya grep polisen en grupp tonåringar som hittades i besittning av en kniv, pistol och kulor.

Kontrollpunkten sattes upp klockan 2 den 16 mars för att söka efter droger, vapen, olagliga föremål och möjliga rattfyllerister. Kontrollpunkten var belägen på Pattaya Second Road och var utrustad med trafikskyltar, koner och poliser med kroppskameror.

Medan poliserna opererade körde en bil in i checkpointen. Polisen begärde genomsökning av fordonet med en grupp tonåringar eftersom gruppen agerade misstänkt, enligt polisen. Efter att ha genomsökt fordonet upptäckte de en 38-kaliber handeldvapen med tre kulor, en kniv och alkohol.

Polisen berättade för The Pattaya News att de spelade in sökningen som bevis med sina kroppskameror. En av tonåringarna hade också en hög alkoholhalt på över 242 milligram procent i sitt system. Gruppen greps och fördes sedan till Pattayas polisstation.

En 25-årig thailändsk man, Mr. Sirichai Srilert, som var med i gruppen, ska ha erkänt att han ägde pistolen och hävdade att han hade köpt den för 10,000 XNUMX Baht från internet. När det gäller kniven påstod han att den tillhörde en icke namngiven Bolt-förare i Pattaya. Sirichai sa att han bar vapnet för självförsvar.

Mannen och hans grupp genomgår rättsliga förfaranden.

Dessa checkpoints följer en nyligen inträffad incident på Pattaya Beach där en man slog sin flickvän och ett skott avlossades i luften, som ses här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.