Lag som riktar sig mot Mule-bankkonton träder officiellt i kraft i Thailand

Nationellt —

Den nya lagen för att bekämpa användningen av mulebankkonton av bedragare och callcentergäng har officiellt trätt i kraft i Thailand.

Från och med nu kommer individer som är involverade i att underlätta förvärv av bankkonton, elektroniska kort, e-plånböcker eller SIM-kort för brottslingar att utsättas för 3 års fängelse och böter på upp till 300,000 XNUMX baht eller bådadera, stadgar den nya lagen.

Lagen tillåter vidare finansinstitut, företagsoperatörer och telekomtjänstoperatörer att dela information vid misstänkt brottslig verksamhet. Dessutom har banker rätt att vidta snabba åtgärder och tillfälligt stänga av bankkonton i sju dagar om de tros vara kopplade till misstänkta transaktioner, såsom penningtvätt.

Om offren rapporterar misstänkta transaktioner till finansinstitut och företag, är de senare skyldiga att omedelbart stoppa transaktionerna tillfälligt och begära att offren lämnar in ett klagomål till polisen inom 72 timmar. Dessutom måste de meddela de finansiella institutionerna eller företagen som tagit emot de överförda medlen att frysa transaktionerna.

Dessutom kan personer som hjälper till att skaffa bankkonton, elektroniska kort, e-plånböcker, SIM-kort eller annonsera om dessa tjänster få allvarliga juridiska konsekvenser, inklusive fängelse i upp till fem år, böter på mellan 200,000 500,000 och XNUMX XNUMX baht, eller bådadera.

Den nya lagen fungerar som ett avskräckande medel för att förhindra bedräglig verksamhet och skydda finansinstitutens integritet, enligt ett officiellt tillkännagivande.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.