Framtidens lag om skydd av sexarbetare ligger hos nästa regering, säger thailändska aktivister

Nationellt —

Många thailändska aktivister träffades torsdagen den 16 mars för att diskutera möjligheten av lagen om skydd av sexarbetare. Lagen skulle säkerställa att de som arbetar inom handeln skulle vara lika skyddade och inte stigmatiseras av samhället, sade gruppen.

Det skulle också i huvudsak tillåta laglig prostitution i Thailand, en länge omdiskuterad sak som officiellt inte existerar men som är Thailands sämst bevarade hemlighet.

Mötet stod som värd för Foreign Correspondents' Club of Thailand (FCCT), med målet att uppmana allmänheten att det är dags för Thailand att upphäva brottet prostitution och återlämna värdighet till sexarbetare.

I evenemanget deltog flera privata organisationer samt representanter från International Labour Organization. Gruppen sa att sexarbetare borde erkännas som anställda snarare än kriminella eftersom handeln har funnits länge. Lagarna kring det är dock för ålderdomliga, eftersom de inte har reviderats sedan 1996, så sexarbetare utnyttjas ofta, och någon försöker alltid dra nytta av dem.

Genom att anta ny lagstiftning som skyddar sexarbetare skulle frivilligt engagemang i sexhandeln inte längre vara ett brott, konstaterade gruppen. Lagen, som just nu väntar på att föreslås regeringen, kommer att förhindra exploatering och stärka denna marginaliserade sektor av samhället. Aktivistgruppen uppmanade den nya regeringen att prioritera denna fråga och anta nödvändiga reformer för att säkerställa sexarbetares säkerhet och värdighet.

"Det här är en bra lag som kommer att göra det här landet lite mer värdigt", sa aktivisterna.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.