Utländsk turist drunknar i starka vågor vid Pattaya Sea

Pattaya —

Pattayas myndigheter har varnat människor för starka vågor och vindar efter att en utländsk turist drunknat i havet vid 2-tiden idag, den 19 mars.

Sawang Boriboon-räddare rusade till Pattaya Beach nära Nipa Lodge-korsningen runt 2 i dag efter att ha fått en rapport om en drunknande turist. När de kom fram hittade de flera åskådare som kretsade runt en oidentifierad utlänning som låg medvetslös på stranden.

Turisten av okänd nationalitet var cirka 55-65 år gammal. Räddningsmännen försökte återuppliva honom genom att förse honom med livräddande HLR men misslyckades tyvärr. Det fanns inga tecken på plånbok eller identifikationshandlingar i närheten.

Pattaya Beach idag vid drunkningsplatsen

Ett 44-årigt thailändskt ögonvittne, Bangorn Somphan, berättade för The Pattaya News att hon såg turisten gå ensam på stranden och vada i grunt vatten. En stund senare började mannen kämpa och drunkna och räddades av två indiska turister på stranden. De bad henne sedan kontakta bärgare, men tyvärr avled mannen innan bärgare kom.

Pattayas myndigheter varnade turister att vara försiktiga när de simmar i havet på grund av höga vågor och byiga vindar. Turistens kropp transporterades till ett lokalt sjukhus för identifiering.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.