Pattaya tonåringar som skadade ett par med molotovcocktail arresterade

Pattaya –

Pattaya-polisen grep på lördagskvällen två tonåringar på en motorcykel som kastade en molotovcocktail mot ett par i Pattaya och skadade dem allvarligt några dagar tidigare.

Igår, den 18 mars, greps två häftiga tonåringar inklusive en 17-åring och en 18-åring av polisen efter att de attackerat ett oskyldigt par med en molotovcocktail, Thanakorn Pangsen, 21 och hans flickvän Worakarn Petchkui , 21.

Attacken ägde rum på lördagen tidigt på morgonen (18 marsth) nära en korsning på Poethisarn Road som korsade Soi North Pattaya 2 i Naklua.

Thanakorn berättade för polisen att han åkte motorcykel med sin flickvän innan någon kastade en glasflaska på dem. Eld utlöste dem innan de ramlade av motorcykeln. De hade ingen aning om vad som hände och sa att de inte hade problem med någon.

Platsen för molotovcocktailattacken

Tonåringarna var tydligt inspelade på CCTV-filmer när de kastade vapnet mot paret innan de skyndade iväg på sin motorcykel. Paret fick allvarliga brännskador på kroppen och fördes till sjukhus av räddningspersonal. De berättade senare för polisen att de inte kände till angriparna.

Efter händelsen inledde Pattaya-polisen omedelbart en utredning och identifierade snabbt de två misstänkta. Polisen sa vid en pressträff att den 17-åriga tonåringen var kambodjansk medborgare. De greps tillsammans med sex av sina vänner som poliserna sa att de kan ha varit inblandade i händelsen.

Polisen i Pattaya håller en presskonferens där de tillkännager gripandet av misstänkta

Deras motorcykel togs i beslag. Tonåringarna påstod att de hade för avsikt att hämnas sin rival men attackerade fel personer. De misstänkta avslöjade att de lärde sig hur man gör en molotovcocktail från sociala medier och köpte materialet för att göra det från en onlinebutik.

De två har inte tidigare kriminaliserats, uppger polisen. Däremot har de åtalats för att ha gemensamt attackerat andra och olagligt innehav av ett explosivt föremål.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.