Tjuv greps efter att ha brutit sig in i sju hus i Banglamung på två månader

Banglamung-

En tjuv greps efter att han bröt sig in i sju hus i Banglamung inom två månader.

Nongprue-polisen berättade för Pattaya News att de har arresterat Chalermchai Ponkrai, 21. Han arresterades i Panat Nikhom-distriktet, Chonburi.

Gripandet följde efter att sju offer lämnat in rapporter med CCTV-material till polisen i Nongprue på två månader.

Chalermchai fångades på kamera bära stulna varor bort från ett hem

Chalermchai valde olåsta hus innan han gick in för att stjäla dyra föremål som elektroniska apparater, märkesvaror, musikinstrument och pengar. Han sålde de stulna föremålen på nätet och spenderade sedan pengarna på ett flashigt sätt för att visa att han hade ett så kallat lyxliv.

Chalermchai åtalas för stöld. Polisen försöker för närvarande spåra de stulna föremålen tillbaka till offren men uppgav att det var en svår process eftersom alla hade sålts av Chalermchai online till många olika köpare som inte var medvetna om att det var stulna varor.

Chalermchai har enligt uppgift erkänt brotten och planerar att erkänna sig skyldig, sade polisen.

Chalermchai pekar på var han stal lyxartiklar i ett hem

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.