Tre kinesiska misstänkta greps för bortförande och utpressning av kinesisk collegestudent i Bangkok

Nationellt —

Bangkok-polisen grep tre kinesiska medborgare för att ha kidnappat och utpressat cirka 3.2 miljoner baht från en kvinnlig kinesisk magisterstudent.

Offret, Weng Menglu, en 32-årig kinesisk medborgare, kidnappades av de misstänkta framför restaurangen Torisawa22 på Bangkoks Ekkamai Road runt 8 den 16 mars. Hon lämnade senare in en anmälan till Thong Lor-polisen på fredagen och sa att hon blev lurad av en kinesisk kvinna som hon hade träffat för ett år sedan vid namn Xiao Yi.

Kvinnan var med henne på restaurangen, och medan de skulle gå, lockade Xiao Yi Menglu att sätta sig i en svart Toyota Alphard skåpbil med Bangkok-skyltar. Även om den var motvillig tvingades offret in i bilen av två män som plötsligt klev ut ur fordonet, kvävde hennes nacke och släpade in henne i skåpbilen.

Menglu berättade för polisen att Xiao Yi också hoppade in i skåpbilen med de misstänkta. Offret bands fast medan hon transporterades till någon okänd plats där hon hotades med kniv och tvingades överföra 250,000 1.24 yuan (cirka XNUMX miljoner baht) till de tre bortförarna.

De tvingade henne också att använda en kryptovaluta-app för att överföra Tether stablecoin värd cirka 273,000 50,000 baht. Hela natten fortsatte förövarna att skrämma henne och till och med tvingade henne att kontakta sin pojkvän i Kina för att överföra ytterligare 1.7 3.2 USDT (Tether) – motsvarande XNUMX miljoner baht. Totalt förlorade Menglu cirka XNUMX miljoner baht innan hon sparkades ut ur skåpbilen i Bangkoks Min Buri-distrikt.

Offret vandrade ensam hem och lämnade in en anmälan till Thong Lor-polisen i fredags, vilket snabbt ledde till att de misstänkta greps den föregående helgen. Polisen sa att de misstänkta hyrde en skåpbil för 5,000 15 baht per dag mellan den 17 och XNUMX mars för att genomföra bortförandet. De uppgav att Xiao Yi var medbrottslingen som agerade som ett bete för att lura sin landsman.

De tre kidnapparna flydde en kort stund till Pattaya innan de flyttade till Sa Kaeo-provinsen där myndigheterna arresterade dem. De reste in i Thailand tre gånger genom att använda studentvisum, enligt polisens uppgifter. De tre förhörs intensivt av polisen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.