Kinesisk kvinna bortförd för 4.7 miljoner baht i lösen i Pattaya

Pattaya —

En kinesisk kvinna har blivit bortförd när hon hämtade sitt barn på en skola i Pattaya. Hennes man lämnade in ett klagomål till polisen och sa att de misstänkta ville ha 4.7 miljoner baht i utbyte mot sin frus frihet.

Mr. Ma Mingshan, 33, besökte Pattayas polisstation för att lämna in en anmälan igår, den 20 mars. Han sa att hans fru, Shan Qi Qiang, 33, har förts bort av anonyma kidnappare medan hon skulle hämta sin 3-årige son på en internationell skola i Pattaya.

Mingshan sa att de misstänkta tvingade sig in i hans frus SUV Nissan Terra och förde bort henne tillsammans med fordonet. De kontaktade honom sedan via WeChat och beordrade honom att överföra 1 miljon yuan, motsvarande 4.7 miljoner baht, till dem. Händelsen inträffade i Soi Chaiyaporn Pranimit 21 i Pattaya.

Polisen arbetar med Mingshan för att försöka befria gisslan. Den kinesiska maken avslöjade att kidnapparna ofta ringde honom i går för att kräva pengar och bad honom betala i stabil kryptovaluta. Mannen överförde redan cirka 500 USDT stabila mynt (cirka 17,140 150,000 baht), medan de misstänkta ville ha cirka XNUMX XNUMX USDT.

Hustrun, enligt polisen, är säker då de misstänkta lät henne prata med sin man via WeChat. Men hennes plats är fortfarande okänd.

Motivet bakom kidnappningen tros vara relaterat till en intressekonflikt mellan Mingshan och de misstänkta som är inblandade i sjukvårdsverksamheten i Myanmar. Pattaya-polisen sa att alla inblandade parter förmodligen känner varandra. Offrets bil lades ner i mitten av en öde åker, uppger polisen.

Polisen förhör offrets man för att identifiera gärningsmännen. Sökandet efter den kidnappade frun fortsätter.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.