Nya trafikhinder på Pattayas Walking Street orsakar oro för funktionshindrade

Pattaya, Thailand-

Pattaya City har nyligen installerat trafikbarriärer på Walking Street på sidoväggen efter ett nyligen genomfört möte för att begränsa antalet motorcyklar och cykelförsäljare på gatan på natten.

Först, du kan läsa om det senaste mötet och de beslut som fattats här.

De nya bommarna, som kan låsas upp och öppnas, är avsedda att blockera motorcykeltaxichaufförer och livsmedelsförsäljare från att köra på den stora gågatan efter att den stänger för trafik varje kväll från runt 7:00. Ett av de största klagomålen nyligen var att motorcykelförare, mestadels taxibilar, körde in på vägen mot regler och förordningar och brände sig igenom mängder av fotgängare, en möjlig fara för många. Därför installerades de nya portarna nyligen.

Men som man kan se på det här fotot orsakar de nya grindarna också problem för rullstolsanvändare och tillgängligheten till gatan samt att de kommer in i en livlig sidomiljö med många företag som Soi 15.

Som nämnts kan relevanta brottsbekämpande tjänstemän låsa upp portarna för att tillåta passage men lokala företagare rapporterade till Pattaya News att detta kan vara svårt att äga rum i praktiken. Enligt den anonyma personen som skickade in det här fotot till The Pattaya News kämpade just denna rullstolsanvändare för att komma åt och påstods till och med ha blivit tillsagd att gå runt till en annan ingång - en svår uppgift för en funktionshindrad person.

Vad tycker du om de nya portarna? Hur skulle de kunna användas för att både stoppa motortrafiken på vägen nattetid men inte heller blockera funktionshindrade?

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/