Stora sköldpaddskadaver hittades på en strand i Pattaya

Pattaya —

Ett kadaver av havssköldpadda hittades på en strand i Pattaya. Den förväntades vara minst 40-50 år gammal.

Turister såg slaktkroppen nära Pattayas Soi Phratamnak 4 klockan 3:30 idag, den 21 mars. De kontaktade myndigheterna för att komma för att titta på djuret.

Sköldpaddan mäts till 80-90 cm bred och 100-120 cm lång från huvud till svans. Den väger cirka 60 kg och förväntas vara minst 40-50 år gammal, säger myndigheterna till The Pattaya News. Slaktkroppen håller på att sönderfalla och kan vara död i cirka 2-3 dagar.

En thailändsk turist, Nittaya Thongbang, som snubblade över sköldpaddan, berättade för The Pattaya News att hon lade märke till sköldpaddan som låg på stranden och till en början blev hon glad över att se ett så stort djur. Men när hon närmade sig den visste hon omedelbart att den var död av lukten.

Centrum för forskning och utveckling av marina och kustresurser tog bort kadavret från stranden och transporterade det till sin anläggning för ytterligare granskning av dess dödsorsak.

En mindre död havssköldpadda rapporterades av en Pattaya News-läsare på Jomtien Beach förra veckan och togs så småningom också bort av myndigheterna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.