UPPDATERING: Pattaya-polisen håller pressbriefing om massiv indiskt bedrägerisyndikat

Pattaya —

Fem indiska telefonbedragare och 15 thailändska medbrottslingar greps efter en stor bedrägeribusst i går över Thailand. De misstänkta lurade 365 amerikanska pensionärer på över tre miljarder baht, enligt polisen.

Först vår tidigare historia:

En indisk man och hans thailändska fru har gripits av polisen i Pattaya idag för att ha lurat flera amerikanska offer för över tre miljarder baht.

Nu till vår uppdatering:

Räderna som utfördes av Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), poliskommandot och tjänstemän från Anti-penningtvättskontoret slog till mot 36 lokaler i Chonburi, Rayong, Roi Et och Surat Thani, och resulterade i gripandet av över 20 telefoner bluffmisstänkta.

Pol. General Torsak Sukwimol, biträdande rikspolischef, berättade vid en pressträff idag, den 22 mars, att de misstänkta främst riktade sig mot äldre amerikanska medborgare och hade lurat 365 personer att överföra dem tre miljarder baht.

Fem primära indiska misstänkta har gripits inklusive:

  1. Herr Tevanachu Nandakichor Cho, 42 år gammal
  2. Herr Autar Singh, 36 år gammal
  3. Herr Yogesh Kumar, 34 år gammal
  4. Herr Karun Kumar Gotchakpai, 40 år gammal
  5. Herr Keetan Triphuvandej Panchal, 53 år gammal

15 thailändska medbrottslingar i åldrarna 20-50 år greps också.

Den kungliga thailändska polisen går samman med US Federal Bureau of Investigation och US Secret Service för att jaga efter 16 återstående flyktingar.

Tisdagen den 21 mars arresterade polisen i Pattaya en indisk påstådd bedragare och beslagtog honom 162 bankkontoböcker, 61 smartphones, två bilar och ett skjutvapen.

Enligt general Torsak bildade en grupp indiska och thailändska medborgare ett callcentergäng för att lura pensionärer i USA. Gruppen lurade pengar från offren genom att säga att offren var inblandade i rättsfall, utgav sig för att vara FBI-officerare eller hackade offrens datorer. Mellan 2020-2021 fanns det 72,000 3 rapporterade fall med skadestånd på totalt mer än XNUMX miljarder baht.

Offren varierade i yrken, såsom läkare, universitetsprofessorer, tandläkare, militär personal och företagare, sade general Torsak. De flesta av dem lurades ur sina surt förvärvade livsbesparingar.

Syndikatet fungerade som ett nätverk med olika roller för att flytta och dölja tillgångar som erhållits från deras kriminella verksamhet. De använde Thailand, Kambodja, Singapore, Malaysia, Hongkong, Förenade Arabemiraten, Peru och Polen som källor för att undanhålla de lurade pengarna.

Efter att ha undersökt och samlat in digitala bevis upptäckte polisen att det fanns mer än 1 miljard baht som cirkulerade inom bluffgängets nätverk. Bankkonton som tillhörde juridiska personer inom nätverket, samt guldbutiker, restauranger och nöjesställen i Chonburi visade sig också ha använts för att tvätta pengar.

De misstänkta stod inför olika anklagelser, såsom penningtvätt, deltagande i gränsöverskridande organiserad brottslighet, bedrägeri och import av falsk information till datorsystem.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.