Pattaya-polisen inleder intensiva tillslag mot illegala reseguider

Pattaya —

Turistpolisen söker igenom staden efter utlänningar som arbetar illegalt som reseguider i Pattaya. Poliserna avslöjade att de har gripit över 5,531 XNUMX illegala reseguider över hela Thailand under de senaste tre månaderna.

Flera turistpoliser ledda av Pol. Generalmajor Pongsiam Meekanthong, biträdande kommissionär för Thailands turistmyndighet, skickades över Pattaya i går, den 25 mars, för att förhindra illegala aktiviteter med fokus på utlänningar som i hemlighet arbetar som reseguider.

Pattaya News noterar att utlänningar inte får arbeta som reseguider i Thailand, eftersom en reseledare anses vara ett begränsat yrke som endast är reserverat för thailändska medborgare.

Generalmajor Pongsiam berättade för The Pattaya News att det har skett en betydande ökning av turistrelaterade brott som illegala reseguider, illegala reseföretag och guider som övergav sina kunder i och runt Pattaya City. Detta har fått den kungliga thailändska polisen att utveckla policyer, inklusive ökad övervakning och påskyndande av arresteringsprocessen, för att ta itu med dessa frågor.

Som ett exempel på en ny stor berättelse, en grupp ryska turister övergavs på Koh Sak av sina reseguider som ses HÄR.

Under de senaste tre månaderna har över 211 olagliga reseguiderelaterade frågor rapporterats. Detta resulterade i en arrestering av 5,531 XNUMX individer över hela riket, sade generalmajor Pongsiam. Gårdagens operation var ett uppföljningssteg i en samlad insats av turistpolisen runt om i landet för att städa upp denna illegala aktivitet, tillade han.

Officeren lovade att fortsätta denna ansträngning för att förhindra utlänningar från att arbeta illegalt och utnyttja thailändare. De som har användbar information om personer som arbetar som illegala reseledare uppmanas att kontakta turistpolisen via 1155.

Dessa handlingar kommer efter att thailändska reseguider bad polisen att slå till om utlänningar som illegalt arbetar i sin skyddade enbart thailändska sektor som ses HÄR. Enligt thailändsk lag kan utlänningar inte ens få ett arbetstillstånd eller arbetsvisum för att vara reseledare.

Tillslagen förväntas fortsätta under de närmaste veckorna fram till Songkran, det thailändska nyåret.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.