Pattaya Watchdog Group uppmanar folk att ta det lugnt med vattenstänk och ha en traditionell Songkran

Pattaya —

Pattaya Watchdogs Facebook-sida har uppmanat människor att vara mer uppmärksamma på att stänka vatten på andra under den kommande Songkran-festivalen, med hänvisning till att inte alla vill bli blöta.

Pattaya Watchdog sa i ett Facebook-inlägg den 22 mars att folk borde fokusera mer på den kulturella sidan av Songkran som inte bara inkluderar vattenlek och fester utan också att göra meriter, besöka tempel, städa sina hem och besöka och respektera äldre.

De sa att under den sista fulla Songkran 2019 satte många människor upp vattenbehållare på Beach Road framför barer och orsakade besvär för vissa människor som var tvungna att gå till jobbet genom att stänka vatten på dem. "Dessa tricksters såg ut som om de hade roligt när de förstörde andras dag", stod det på sidan.

Songkran ställdes helt in 2020 och endast traditionella aktiviteter var tillåtna 2021 och 2022 med alla festivaler, fester, konserter och vattenstänk förbjudna. Men i år, när Covid-19-pandemin avtog, har myndigheterna sagt att de så kallade "roliga" delarna av Songkran kommer att tillåtas igen.

När det gäller utlänningar fortsatte sidan att säga att många har misstolkat innebörden av Songkran och bara fokuserat på vattenstänk, dricka och festa. Några turister förberedde vattentankar på sina byggnader och sprutade vatten på förbipasserande på gatan och skrattade som om det var roligt.

Dessa människor agerade på ett busigt och potentiellt skadligt sätt, särskilt om de som blev stänkt på körde. Deras fordon kan halka på vattnet och krascha, varnade sidan.

"Songkran innehåller att hälla vatten på händerna på respekterade äldste som inte kastar vatten på varandra för skojs skull. Det är en tradition som visar respekt och som inte är tänkt att skapa konflikter, säger PattayaWatchdog.

Svaren på inlägget var blandade, konstaterar TPN-media, med många som tvivlade på att någon skulle följa begäran och andra sa att efter tre långa år av Songkran-förbud behövde människor chansen att släppa loss. Många höll också med och föreslog allt från direkta förbud mot vattenkastning överallt till vattenzoner eller en endags lek, den 19:e. Men många medgav också att det skulle vara nästan omöjligt att verkställa ordentligt.

Pattaya City har inte svarat på inlägget och det verkar osannolikt baserat på mängden turistdollar som evenemanget genererar att alla förslag om att ha en traditionell Songkran skulle tas på allvar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.