73-årig fransk man försvunnen och hittades i Prachin Buri-djungeln

Prachin Buri —

  En äldre fransman gick vilse när han vandrade i en thailändsk djungel i Prachin Buri-provinsen. Mannen räddades av lokalbefolkningen och är enligt uppgift säker. 

Mannen rapporterades förlorad vid 5-tiden igår, den 26 mars. Han vandrade på Khao E-To-berget, en populär turistplats i Prachin Buri i centrala Thailand.

Prachin Buri-tjänstemän samlade ihop ett sökteam och gick ut och letade efter mannen när solen gick ner i går men misslyckades. Men i morse, den 27 mars, fick myndigheterna en rapport om att några lokalbefolkning hade sett mannen vid foten av berget.

Utlänningen, identifierad som Mr. Chiara Cammacher, en 73-åring av fransk nationalitet, räddades och fördes till en nudelbutik för att vila och vänta på tjänstemännen. När han talade genom sin thailändska fru som senare kom, sa Cammacher att han vandrade på berget och av misstag vandrade av leden.

Mannen, som var på semester, tackade tjänstemännen för deras tjänster. Han transporterades sedan till ett lokalt sjukhus för en läkarkontroll, men trots att han tillbringade en natt ensam i djungeln verkade han vara vid god hälsa och vid gott humör.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.