Thailändska förare uppmanas att betala försenade trafikböter senast i april eller dömas till flera straff

Nationellt —

Thailändska myndigheter har uppmanat thailändska förare att betala sina böter senast den 1 april. De som är försenade med sina betalningar i 30 dagar kommer att få böter på 2,000 XNUMX baht och få sina körresultat sänkta.

Idag, den 27 mars, varnade talespersonen för premiärministerns kansli Ratchada Thanadirek förare med försenade böter att från och med den 1 april kommer kontoret för landtransportdepartementet inte att utfärda den årliga skattedekalen för dem som inte har betalat sina trafikböter. när de förnyar sin fordonsregistrering.

Istället får förare med förfallna böter ett tillfälligt skattemärke, som är giltigt i 30 dagar, och de måste betala sina böter inom 30 dagar efter att de fått intyget för att få själva skattemärket.

Ratchada sa att den kungliga thailändska polisen och departementet för landtransport tillsammans genomför två disciplinära åtgärder för att maximera effektiviteten för att säkerställa trafiksäkerheten i Thailand. Den första åtgärden är ett körpoängsystem, där förare kommer att se sina körresultat sänkas när de bryter mot trafiklagarna, och den andra åtgärden är upphävandet av utfärdandet av skattedekal för fordon med försenade böter.

Personer med obetalda böter kan betala sina böter tillsammans med den årliga fordonsskatten för mer bekvämlighet, uppgav talespersonen.

Å andra sidan kommer personer som vägrar att betala böterna efter att deras tillfälliga skattedekal blivit ogiltig att dömas till böter på 2,000 1 baht och drabbas av en 12-poängs förlust av sina totalt 90 poäng. Om förare tappar alla sina poäng inom ett år kommer deras körkort att dras in i XNUMX dagar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.