24 illegala migrantarbetare arresterade i Pattaya

Pattaya —

Pattaya-polisen arresterade 24 illegala migrantarbetare i går, den 27 mars. Arbetarna varierade i nationaliteter inklusive indiska, nepalesiska, burmesiska, kinesiska och iranska.

Operationen för att slå ner på utlänningar som arbetar illegalt i Pattaya leddes av chefen för Chonburi Immigration, Pol. Överste Parinya Klinkesorn. Omkring 50 immigrationstjänstemän och poliser skickades till platser som nämnts av polisinformatörer och berörda medborgare.

Överste Parinya berättade för The Pattaya News att han upptäckte ett stort antal utländska arbetare som bodde i flera områden. Polisen fortsatte med att kontrollera identifieringshandlingarna och arbetstillstånden för varje individ och fann att vissa inte kunde visa upp dem. Totalt greps 24 utlänningar för att de inte kunde uppvisa korrekt dokumentation och visum. Dessa personer är av indisk, nepalesisk, burmesisk, kinesisk och iransk nationalitet.

Arbetarna genomgår en identifieringsprocess och kommer senare att deporteras tillbaka till sina respektive länder om de inte kan bevisa att de är lagligt bosatta i Thailand.

Enligt Chonburi Immigration arbetade många av de arresterade också illegalt, särskilt på lokala restauranger, utan arbetstillstånd.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.