Bangkoks guvernör säger att Songkran ska fokusera på traditionella aktiviteter, uppmanar allmänheten att inte dricka alkohol

Nationellt —

Bangkoks guvernör meddelade i går att under den kommande Songkran-festivalen bör Bangkokbor inte klä sig knapphändigt, avstå från att dricka alkohol och inte använda högtrycksvattenpistoler eller pulver.

Guvernör Chadchart Sittipunt uppgav också att det inte kommer att finnas någon alkoholförsäljning under festivalen i festivalområden som sträcker sig från 12 till 14 april i Bangkok. Staden planerar att hålla Songkran-festivalen under temat "Preserving Thai Songkran Traditions, Uniting Hearts for the World", som är planerad att äga rum i stadshuset i Bangkok, med många aktiviteter som mestadels fokuserar på de kulturella och traditionella sidorna av Songkran.

Dessa aktiviteter inkluderar ungefär buddhistiska ceremonier, förtjänstgörande, respekt för Buddhas staty och respekt för äldste för att be om välsignelser. Evenemang kommer att organiseras av Bangkok City i alla 50 distrikten under hela Songkran-festivalen, sa Chadchart.

När det gäller bestämmelser sa guvernören att folk borde klä sig ordentligt och avstå från att använda högtrycksvattenpistoler och pulver medan de deltar i en vattenstrid i vattenlekzoner.

Under tiden, för personer som inte vill bli blöta eller måste gå till jobbet, kan de använda en onlineapplikation för att kontrollera fläckarna med olika nivåer av väta, eller mängden vatten som får stänkas på den platsen för att undvika olägenheter. Appen kommer att lanseras den 7 april, enligt guvernören.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.