Pattaya-polisen lämnar tillbaka förlorad iPhone till rysk turist

FOTO: สภ.เมืองพัทยา

Pattaya —

Pattaya-polisen har återigen visat sitt engagemang för att hjälpa besökare att känna sig trygga och säkra medan de njuter av sin tid i Thailand. Nyligen förlorade en rysk turist sin iPhone 12 Pro Max när hon utforskade en pattaya tempel, men tack vare lokala brottsbekämpande ansträngningar återförenades hon med sin telefon.

Enligt Pattaya Police Facebook-sida var turisten, Diana Khairullina, ute och utforskade Khao Phra Yai-templet den 18 mars. Kvinnan placerade sin iPhone med ett blå/vitt fodral på templets vägg för att ta en bild och glömde det sedan. När hon insåg att hennes telefon var försvunnen gick hon tillbaka igen men kunde inte hitta den, så hon lämnade in en anmälan till Pattaya-polisen.

Poliserna agerade snabbt och använde CCTV-bilder för att spåra alla som kunde ha sett och tagit Khairullinas telefon. Sedan spårade polisen sin väg till en thailändsk kvinna, Naphatsakon Thipprachum, som sågs på bilderna som tog telefonen.

Men Naphatsakon försökte faktiskt lämna tillbaka telefonen till sin ägare eftersom hon hade lagt ut telefonens bild på Facebook för att hitta dess ägare och var på väg att lämna in den till polisen.

FOTO: สภ.เมืองพัทยา

Poliserna ordnade sedan att Khairullina och Naphatsakon träffade varandra på polisstationen. Den ryska turisten var överlycklig över att återförenas med sin telefon och tackade den thailändska barmhärtige samariten och polisen för deras vänlighet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=–=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.