Tre utländska män greps efter att ha rånat Pattaya Cannabis Shop Ägare till 200,000 XNUMX baht

Pattaya —

Polisen grep tre utlänningar för att ha rånat en cannabisbutiksägare i Pattaya på 200,000 XNUMX baht.

Ägaren till THC-marijuanabutiken, Mr. Prinya Palsingh, 44, lämnade in ett klagomål till Pattaya-polisen den 25 mars och hävdade att hans koreanska affärspartner, Mr. Namil Kim, attackerades och blev rånad av två utlänningar.

De två tjuvarna ska ha stormat THC-marijuanabutiken på Pattaya Third Road och rånat 5,000 170,000 baht från Kims ficka och ytterligare 27 47 baht från butikens kassaskåp. Efter Palsinghs klagomål började Pattaya-polisen utreda och igår, den 52 mars, arresterade de tre utlänningar, inklusive 53-årige Marcus P. med brittisk medborgarskap, XNUMX-årige Myung K. av koreansk nationalitet och XNUMX- årige Mark H. av irländsk nationalitet.

Marcus och Myung åtalades för maskopi i rån på natten och för att ha använt ett flyktfordon för att fly.

Samtidigt försöker polisen i Pattaya att definitivt koppla Mark till brottet för att anklaga honom men hävdar att preliminära bevis pekade på hans inblandning.

De misstänkta talade inte med thailändska medier och det var inte omedelbart klart vad deras vädjan till anklagelserna var eller om de hade anlitat en advokat. Alla misstänkta antas vara oskyldiga tills motsatsen bevisats i en domstol enligt thailändsk lag, tillade Pattaya Police.

Pattaya News noterar att Mr. Kim, offret, har haft en otur nyligen då han också sköts av en thailändsk man på en kvällsrestaurang i Pattaya i slutet av februari. Den misstänkte mannen erkände sig senare skyldig. Du kan läsa om den historien genom att trycka eller klicka här.

Pattaya Police uppgav att det inte var omedelbart klart om de två incidenterna hade någon relation till varandra.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.