Chiang Mais flyg rankas som sämst globalt flera dagar den här veckan

FOTO: Thairath Online

Nationellt —

Halterna av cancerframkallande partiklar 2.5 mikrometer (PM2.5) i Thailands Chiang Mai-provins har bedömts som de värsta i världen i går morse, den 29 mars.

Kommandocentret för att förebygga och lösa problem med skogsbränder, smog och PM2.5 fint damm i Chiang Mai rapporterade i går morse att 334 hotspots har upptäckts i 25 distrikt över hela provinsen. De mest påverkade områdena är Chiang Dao-distriktet med 65 hotspots, Chai Prakan med 35, Mae Ai med 32, Samoeng med 30 och Fang med 27.

Dessa distrikt ligger mestadels i den norra delen av Chiang Mai. De kumulativa hotspots sträcker sig från 1 januari 2023 till den nuvarande totalen av över 5,867 2,322 platser, med XNUMX XNUMX hotspots som hittades bara i mars.

Centret rapporterade också att Chiang Mais luftkvalitet från och med i går morse har rankats först på den globala rankningen av den sämsta luftkvaliteten, och överträffat Lahore, Pakistan med en avläsning på 220 mikrogram per kubikmeter, enligt mätrapporten från https://www.iqair.com. Klockan 8:00 hade Chiang Mai en avläsning på 223 mikrogram per kubikmeter. Den säkra tröskeln är 50 mikrogram per kubikmeter.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.