Strandförsäljare mördad på Pattaya Beach framför dussintals turister, misstänkt arresterad

Pattaya, Thailand-

En 39-årig handikappad strandförsäljare mördades i kväll, den 16 april 2023, på Pattaya Beach i vad som troddes vara en skuldrelaterad incident, enligt Pattayas polis. För videoversionen av denna berättelse klicka här.

Händelsen inträffade klockan 5 nära Soi 30/13, inte långt från Walking Street på sanden nära Pattaya Beachs väg. Vid denna tidpunkt befann sig dussintals turister och lokalbefolkning i området för att träna eller delta i Songkran thailändska nyårsvattenaktiviteter och bevittnade den chockerande incidenten.

Offret identifierades som 39-årige Tossaphon Sae Lim, som hade ett fysiskt handikapp på vänster sida som hindrade honom från att gå ordentligt. Han hade fått ett sticksår ​​på vänster sida av bröstet och det misstänkta mordvapnet, en kökskniv, hittades på sanden i närheten.

Mr. Lim var en strandmattorförsäljare, enligt Pol. Överstelöjtnant Surachet Aneksri, ställföreträdande chef för Pattayas polisstation, och enligt uppgift hade han också en historia av att sälja droger vid sidan om till turister på Pattaya Beach.

Enligt en strandstolsoperatör, som bara bad om att bli identifierad med sitt thailändska smeknamn Mr. Ball, hade Mr. Lim hamnat i bråk om pengar som var skyldig den misstänkte som hade gett honom droger för att sälja till turister i ett affärspartnerskap . Ball uppgav att en pågående tvist hade ägt rum mellan Mr. Lim och den misstänkte angående denna skuld för obetalda varor.

Platsen för det fruktansvärda mordet på Pattaya Beach

Mr Lim hade suttit i en solstol och försökt sälja strandmattor till människor på Pattaya Beach när den misstänkte gick fram till honom och gick in i en rasande verbalt dispyt. Den misstänkte mannen slog sedan offret i ansiktet och drog fram en kniv och högg honom i bröstet. Den misstänkte flydde sedan från platsen på en motorcykel medan chockade vittnen och turister stod i närheten, sa Mr. Ball.

Pattayapolisen lyckades spåra upp den misstänkte kort tid senare med hjälp av CCTV och poliskontroller. Den misstänkte har identifierats som 42-åriga Somchat Aila och har nu gripits och befinner sig vid polisstationen i Pattaya på Soi 9 vid presstid. Somchat har också erkänt att han mördat Lim, bara uppger att Lim var skyldig honom pengar men inte diskuterat vad skulden avsåg till Pattaya-polisen.

Den mordmisstänkte Mr. Somchat Aila, höger.

Pattaya-polisen informerade också Pattaya News om att Somchat har ett omfattande brottsregister och hade suttit i fängelse sex gånger tidigare, senast släppt i januari i år, 2023.

Somchat kommer att åtalas för mord och är fortfarande häktad.

Pattayapolisen intervjuar vittnen till mordet.
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/