Pattaya-polisen gör de sista förberedelserna för den stora Songkran-dagen den 19 april

Pattaya —

Pattayas polisstyrka samlades igår, den 17 april, för att förbereda sig för Wan Lai, eller den stora dagen, av Songkran-festivalen som planeras till imorgon, den 19 april.

En videoversion av denna berättelse finns här.

Enligt myndigheterna kommer Beach Road att vara delvis stängd för att tilldela utrymme för fotgängare som kommer för att delta i evenemanget. Vägen från Central Pattaya Beach till Walking Street kommer att vara stängd från kl. 14 till 30.

För detta evenemang kommer Pattayas polisstation att distribuera 11 team bestående av 653 officerare för att utföra olika uppgifter på 11 olika stadier.

Trafikåtgärder som kontrollpunkter för att ta emot och skicka gäster kommer också att finnas på plats för att skydda evenemangsdeltagarna. Polisen uppmanar också personer som deltar att inte dricka alkohol, även om detta allmänt förväntas ignoreras. Åtminstone har polisen starkt varnat för rattfylleri och kommer att kontrollera detta runt om i staden.

Wan Lai ställdes i princip in under de senaste fyra åren av Covid-19-pandemin, och det sista evenemanget hölls 2019.

Morgondagens festligheter innehåller många konserter, parader, evenemang och naturligtvis massor av vatten.

För de som är mer intresserade av den traditionella sidan av Songkran kommer Wat Chai nära Walking Street att hålla speciella Songkran-ceremonier från kl. Dessa inkluderar förtjänstceremonier, predikningar, hedra äldste med en skvätt vatten, respekt för buddhistiska reliker och en parad av munkar och religiösa reliker som lämnar Wat Chai och går nerför Beach Road runt 7:11.

Dagen förväntas locka hundratusentals festglada på den sista dagen av Songkran i Pattaya. För de som verkligen vill ha mer kan de dock bege sig till Bang Saray den 20 april eller Ban Bueng och Samut Prakan den 21 april för sina sista dagar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.