Pattaya firar framgångsrik Songkran-festival, först med vatten på fyra år

Pattaya —

Pattaya avslutade vackert sin första Songkran-festival på fyra år igår. Evenemanget avslutades framgångsrikt med Wan Lai, eller den stora dagen, där Beach Road delvis förvandlades till en gågata och var fullproppad med tusentals Songkran-fester som marscherade genom gatan och hjälpte till att pumpa in pengar i staden.

Den senaste Songkran-festivalen var den första heltäckande Songkran med de berömda vattenstriderna efter fyra år av Covid-19-utbrottet och restriktioner kring evenemang och festivaler i Thailand.

Festivalen i Pattaya varade bokstavligen i en vecka eftersom den inkluderade både normal Songkran som kördes 13-18 april och Wan Lai den 19 april som precis avslutades igår.

Beach Road stängdes och förvandlades till en gågata i flera kilometer från Central Klang till Walking Street för att låta människor delta i vattenspelande aktiviteter och njuta av flera konsert- och DJ-scener uppsatta längs vägen, tillsammans med flera hundra leverantörer av olika varor och tjänster.

Konserter hölls för att sätta liv i atmosfären och stadens brandbilar deltog till och med i festligheterna genom att spruta vatten på människor som en del av myndigheternas engagemang. Hundratals pickupbilar med barn och vuxna, beväpnade med vattenpistoler, körde också genom gatorna och skapade stor trängsel, men allt var en del av det roliga.

Trots den livliga atmosfären var en av framgångarna med evenemanget att det inte inträffade några större olyckor i staden. Enligt myndigheterna registrerade Pattaya bara en trafikolycka som ledde till dödsfall. Detta tack vare myndigheternas effektiva åtgärder som höll festligheten organiserad och säker under hela det långa evenemanget. Det fanns några rapporter om fickstölder, men inga större brott.

Rolling Loud Thailand, världens största turnerande hiphopfestival, hade också ett framgångsrikt evenemang i Pattaya under Songkran.

Även om Songkran i huvudsak avslutas i Thailand, ägde det fortfarande ett sista firande rum på Bang Saray idag, där människor kan fortsätta att njuta av de återstående stunderna av Songkran, om de vill.

Följande är några bilder från årets Songkran-evenemang för eviga minnen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.