Flera Songkran Revelers faller offer för bagtjuvar i Pattaya

FOTO: มุมข่าวพัทยา

Pattaya —

Över 18 Songkran-firare lämnade in anmälningar vid Pattayas polisstation och sa att deras väskor hade skurits upp av tjuvar som sedan stal deras egendom.

Den 19 april, under firandet av Wan Lai i Pattaya, lämnade 18 personer, inklusive utlänningar, in anmälningar till Pattayapolisen.

De sa att deras väskor och ryggsäckar hade skurits upp av tjuvar medan de ägnade sig åt Wan Lai-aktiviteter på Beach Road.

FOTO: มุมข่าวพัทยา

Tjuvarna stal flera tillhörigheter från offren, såsom kontanter i både thailändska och utländska valutor, smartphones, kreditkort och viktiga dokument.

Offren sa att de var besvikna på brottsbekämpande tjänstemän för att de inte kunde skydda sin egendom. De uppmanade också polisen att fånga de skyldiga så snart som möjligt och sa att händelsen hade förstört Pattayas rykte som ett säkert turistmål.

Pattayas polis undersöker incidenterna och granskar CCTV-bilder för att hitta de misstänkta.

Överlag har dock myndigheterna sett årets Songkran som en succé.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.