Ny forskning av UNICEF och partners ger upphov till oro över välbefinnandet för 120,000 XNUMX barn i institutionsvård i Thailand

BANGKOK, 20 april 2023 – Nya uppgifter som släppts idag av UNICEF och Mahidol University uppskattar att 120,000 XNUMX barn för närvarande bor på institutioner över hela Thailand, med internatskolor och tempel inkluderade vid sidan av barnhem och andra boendemiljöer. UNICEF Thailand är djupt oroad över dessa barns välbefinnande, med tanke på bristen på information om många av deras situationer.

Du har nu möjlighet  ny forskning ”Inget barn kvar” finner att över 6,000 43,000 barn nu bor i statligt skött boende medan 12,000 33,000 barn – inklusive 2,000 39,000 barn med särskilda behov – för närvarande bor på statliga internatskolor, och mer än 77,000 700 barnmunkar och 48 XNUMX barn bor i tempel. Dessutom bor XNUMX XNUMX – XNUMX XNUMX barn i XNUMX privatägda hem, de flesta av dem inte registrerade hos staten. Nästan hälften av alla privatägda hem (XNUMX procent) är belägna i norra Chiang Mai och Chiang Rai provinserna, visar uppgifterna.

"Antalet barn som lever i dessa olika former av institutionsvård i Thailand är verkligen oroande", sa Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. ”Att bo på boende eller institution, separerat från familjen kan lämna bestående negativa effekter på barns fysiska, kognitiva och känslomässiga utveckling. Det beror på att i dessa institutioner, särskilt trånga sådana, kan barn ofta inte bilda stabila anknytningar, utveckla sociala färdigheter eller få det fysiska och känslomässiga stöd de skulle få i en familjemiljö.”

"Det som verkligen oroar oss är att det inte finns någon mekanism för att övervaka dessa bostäder eller institutioner. Det betyder att vi har liten aning om dessa barns välmående. Vi vet inte hur de är, hur de lever, vilken typ och kvalitet på vården de får eller risken för våld, övergrepp och försummelse de kan möta.”

UNICEF har länge hävdat att placering av barn i institutionsvård måste vara en sista utväg och endast under kortast möjliga tid. Forskning har visat att barn som växer upp i institutionsvård har högre risker att uppleva dåliga resultat i vuxen ålder, såsom psykiska problem, lägre utbildningsnivå och svårigheter att bilda och upprätthålla relationer.

UNICEF uppmanar regeringen att införa effektiva mekanismer för att övervaka alla institutionella vårdanläggningar och säkerställa att barn är säkra och lever i de skyddande och stimulerande miljöer som är nödvändiga för deras utveckling och välbefinnande. Samtidigt måste det finnas ett starkare samordnat agerande bland civilsamhällets organisationer, den privata sektorn och nyckelministerier inklusive ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet, utbildningsministeriet och kulturministeriet så att tillsynen av olika typer av boenden, internatskolor och tempel förbättras.

I slutändan förtjänar varje barn att växa upp i en trygg och kärleksfull familjemiljö där institutionsvård inte längre är nödvändig. UNICEF samarbetar med partners för att förhindra familjeseparation samtidigt som det främjar familjebaserad alternativ vård inklusive släktvård och fosterfamiljer som de föredragna alternativen när det inte är säkert eller möjligt att bo med föräldrar.

Tidigt i år tillkännagav Thailand sin nationella färdplan för alternativ vård där den kungliga thailändska regeringen lovade att satsa mer på att stärka familjestödet, främja familjebaserad vård och förbättra vårdstandarden, samt minska beroendet av institutionell vård.

"Varje barn förtjänar att växa upp med en familj som älskar och bryr sig om dem", sa Kim. "Den nationella färdplanen är verkligen en viktig milstolpe för Thailand men fördelarna kommer bara att nå barn när den är fullt implementerad. UNICEF bekräftar vårt åtagande att arbeta med den kungliga thailändska regeringen och alla partners för att hjälpa till att skapa ett samhälle där alla barn i Thailand kan växa upp i en trygg och kärleksfull familjemiljö.”

Nedladdningspolicy: Inget barn kvar

ภาษา ไทยhttps://uni.cf/3UQltwi

Engelska: https://uni.cf/40wqsUo

Video: "röst ingen hörde" https://drive.google.com/file/d/1y_YEPApglQv55J04qhOXRAAdH0qdDeJe/view

För mer information, vänligen kontakta:

Rudina Vojvoda, UNICEF Thailand, 065 472 1060  rvojvoda@unicef.org

Nattha Keenapan, UNICEF Thailand, 086 616 7555, nkeenapan@unicef.org

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.