Rullande högt En stor turismframgång för Pattaya, Thailand på flera nivåer

Pattaya, Thailand-

Under den gångna helgen hade vårt team chansen att besöka den första Rolling Loud Thailand någonsin, världens största turnerande hiphopfestival och det är säkert att säga att vi blev genuint imponerade.

Vi har täckt händelsen i våra sociala medier och i flera videor, som den här, som hjälpte till att visa några av händelsernas sevärdheter och ljud, men ville använda den här artikeln för att lyfta fram några saker som många andra som recenserade evenemanget troligen inte kommer att göra.

Innan vi går in på några av våra observationer, om du bara vill ha en sammanfattning av evenemanget och artisterna överlag kan du klicka här för den artikeln. Den här artikeln och bilderna kommer att fokusera mer på evenemanget ur en helhetssyn, med många foton av markerna och sevärdheterna.

För det första var evenemanget inte bara begränsat till Rolling Loud Thailand. Till exempel höll platsen, Legend Siam, ett framgångsrikt försök till Guinness World Record i början av festivalen, vilket var ett fantastiskt sätt att kicka igång den. Vi täckte detta och har också video, som du kan se här.

För det andra hölls evenemanget under Thailands berömda Songkran-festival, som är det thailändska nyåret och även känd som vattenfestivalen. För Pattaya är detta utan tvekan den största festen som staden har varje år och pågår faktiskt längre än resten av Thailand, efter att ha avslutats igår, den 19 april. Vi täckte Songkran i Pattaya i sin helhet här och evenemanget som pågår en vecka är den främsta anledningen till att vår djupgående sammanfattning av Rolling Loud troligen är lite senare än vissa andra medier.

Running Rolling Loud Thailand under Songkran var lysande eftersom festivalen lockar många internationella turister och det var också den första Songkran med de världsberömda vattenstriderna och som tillät underhållningsevenemang sedan 2019. Detta berodde på strikta Covid-19-regler under de senaste åren som såg att Songkran reducerades till enbart traditionella och religiösa aktiviteter, förbjöd konserter, parader, vattenstrider, festivaler, etc.

Pattaya, en av världens mest kända turistdestinationer och känd för både sina olika turistattraktioner och nattliv, är nästan helt beroende av turism för sin ekonomi. Covid-19 ödelade staden och lämnade den ett skal av sitt forna jag och tiotusentals utan arbete. Under de hårdaste av pandeminrestriktioner kunde man se tusentals invånare i matlinjer vid Bali Hai Pier och andra områden som letade efter välgörenhetsbidrag då deras försörjning stängdes och gränserna i princip stängdes för turister.

TPN Media, moderbolaget till The Pattaya News, måste tacka arrangörerna av Rolling Loud för att de valde Pattaya för detta prestigefyllda evenemang och hoppas verkligen att det fortsätter att vara en årlig tradition under Songkran varje år och ett permanent hem för festivalen i Asien.

Evenemanget, tillsammans med som sagt den första riktiga Songkran sedan 2019, hjälpte verkligen till att tillkännage för världen att Pattaya är tillbaka och välkommen till turister och bara kommer att växa sig starkare och större från denna punkt. 2022 var ett gradvis år av återhämtning men än så länge verkar 2023 vara året då Pattaya verkligen går framåt efter år av förödande Covid-restriktioner.

Rolling Loud hade en enorm positiv effekt på Pattaya som helhet. Spänningen var påtaglig när kändisar och kända artister sågs över hela staden festa på berömda nattklubbar i Pattaya som 808 och Republic. Lil Uzi Vert provade till och med några skorpioner på Walking Street. Kända kändisar flög från hela Asien för att närvara vid evenemanget, som det här som skapade ett stort buzz på sociala medier.

För många av artisterna var det första gången de var i Thailand och några, som Cardi B, sprudlade över upplevelsen och hur vackert landet var. Andra, som Dababy, Blueface och Offset slog upp det världsberömda nattlivsdistriktet och klubbarna i Pattaya på Walking Street och hade enligt alla rapporter en fantastisk tid.

Den faktiska händelsen hade stor representation från hela Asien, med våra reportrar som märkte många deltagare från Japan, Malaysia, Kina, Korea och mer. Den mångsidiga representationen av artister som uppträdde från hela världen var också en höjdpunkt. Naturligtvis deltog Thailands största hiphop-artister som Milli, Youngohm, F Hero och många fler också med Milli på en speciell höjdpunkt när hon gav bort en hel mango till en lycklig publikmedlem.

När det gäller själva evenemanget har vår personal deltagit i dussintals stora festivaler under åren i Pattaya och detta var inte bara det största utan det var också det bäst organiserade. Det finns alltid utrymme för förbättringar, naturligtvis, med fler skyttel- och transportalternativ är något att titta på för kommande år, men den övergripande organisationen och professionalismen hos personalen vid evenemanget var fantastisk.

En särskild shout-out måste ges till säkerheten vid evenemanget. Andra evenemang i Thailand har plågats av anklagelser om hårdhänthet av säkerhet, men personalen på Rolling Loud var artig, professionell och trevlig.

Sammanfattningsvis hoppas vi att inte bara arrangörerna av Rolling Loud kommer att välja Pattaya för kommande år utan också att andra festivaler och evenemang också väljer Pattaya, vilket gör det redan världsberömda turistmålet ännu mer globalt känt.

Bra jobbat Rolling Loud, det var en fantastisk tid. Alla foton och text krediteras Adam Judd, The Pattaya News.

VIP Loud Club
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/