Thailändska hälsoexperter lindrar allmänhetens oro för den nya Covid-19-varianten

Nationellt —

Thailändska hälsoexperter kom ut för att lugna allmänhetens oro över en ny stam av Covid-19 och förklarade att även om den kan vara mer överförbar än tidigare varianter, är den fortfarande inte ett stort problem.

På en presskonferens den 18 april avslöjade Dr. Opas Karnkawinpong, ständig sekreterare vid folkhälsoministeriet, att det kan finnas en liten ökning av covid-19-fall efter Songkran-festivalen i Thailand, men ökningen förväntas inte vara betydande.

För närvarande är Thailands dominerande stam av COVID-19 en kombination av Omicron- och XBB.1.5-varianter, medan den nyligen identifierade XBB.1.16-stammen övervakas noggrant men är inte en omedelbar anledning till oro, trots att den är mer överförbar.

Dr. Opas meddelade också att från och med den 1 maj kommer det att finnas en rikstäckande kampanj för att tillhandahålla gratis säsongsvaccinationer för både covid-19 och influensa för thailändare.

Samtidigt skrev Yong Poovorawan, chef för Center of Excellence in Clinical Virology vid Chulalongkorn University, på sin Facebook-sida att en ny våg av covid-19-utbrott precis har börjat och förväntas nå en topp mellan mitten av maj till juni, på grund av regnperioden och återöppning av skolor.

Han betonade dock att svårighetsgraden för XBB.1.16-varianten inte är högre än andra varianter, även om den sprider sig lätt. Behandlingsprotokollen för covid-19 förblir oförändrade, och högriskgrupper som individer i åldern 60 och uppåt och barn under 2 år bör vidta extra försiktighetsåtgärder.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.