End Cigarette Smoke Thailand citerar Englands plan att dela ut gratis vaping-kit för att hjälpa en miljon rökare att sluta röka

Storbritannien/Thailand-

  The End Cigarette Smoke Thailand (ECST) Group citerade Englands initiativ att dela ut gratis vaping-kit och kallar det ett effektivt sätt att hjälpa till att rädda rökares liv och förhindra barn från att få tillgång till e-cigaretter.

Detta kom efter att England tillkännagav sin plan att tilldela 45 miljoner pund för distributionskampanjen för vaping-kit, som är tänkt att minska landets rökfrekvens. Ytterligare 3 miljoner pund anslogs för insatser för att slå ner på butiker som säljer e-cigaretter till minderåriga. Samtidigt är e-cigaretter fortfarande förbjudna i Thailand, vilket driver produkten mot den svarta marknaden och oreglerad användning.

ECST hoppas att den nya regeringen från valet 2023 allvarligt kommer att ompröva e-cigarettpolitiken för att legalisera vaping och hålla e-cigaretter ur händerna på minderåriga.

Asa Saligupta, en representant för gruppen End Cigarette Smoke Thailand (ECST) och Facebook-sidan "Vad är e-cigaretter?", som har över 100,000 45 följare, sa att "E-cigaretter är lagliga i England, vilket tillåter dess regering att införa åtgärder och effektivt genomdriva bestämmelserna för att skydda minderåriga. Den brittiska regeringen är inställd på att tilldela 1.921 miljoner pund (cirka 3 miljarder baht) för en gratis vaping-sats-kampanj för att minska landets rökhastighet och ytterligare 127 miljoner pund (cirka 18 miljoner baht) för att slå ner på butiker som säljer vapes till ungdomar. XNUMX år."

Åtgärden kom fram när den brittiska hälsoministern meddelade att över en miljon människor skulle erbjudas gratis vaping-kit för att uppmuntra dem att ge upp skadliga konventionella cigaretter och byta till elektroniska cigaretter.

Projektet, som kallas "Swap to Stop", kommer att kosta 45 miljoner pund. Regeringen har förbundit sig att få rökfrekvensen i England under 5% till 2030. Hälsoministern betonade att butiker måste kontrollera att köparen av e-cigaretter är minst 18 år gammal och tillkännagav en "otillåten vapes enforcement squad", som kan utöva makten att stänga butiker som säljer e-cigaretter olagligt. Truppen kommer att genomföra inspektioner över hela landet samt göra testköp i service- och vapebutiker. Den kommer också att ge ut vägledning om hur man ser till att butikerna följer lagarna.

"Under tiden i Thailand har e-cigaretter varit förbjudna i åtta år i rad; ändå ligger rökfrekvensen fortfarande på cirka 17.4 % och har knappt minskat. Förbudet påstås vara en åtgärd för att skydda minderåriga men försäljning och användning av e-cigaretter är öppen och vardag. Barn kan enkelt komma åt e-cigaretter via onlinekanaler utan några regler eller inspektioner. Trots omfattande nyhetsbevakning om att e-cigaretter är lika skadliga som konventionella cigaretter, har deras popularitet stadigt ökat. Detta visar att den juridiska åtgärden att förbjuda dem har misslyckats hela tiden, tillade Asa.

Maris Karanyawat, en annan ECST-representant, tillade att "Underkommittén för att studera faktorer som påverkar hälsosystemet och övervaka efterlevnaden av folkhälsolagar har utfärdat en rapport, som är baserad på en omfattande studie och åsikter från alla grupper som är involverade i e-cigarettfrågan . Rapporten föreslår att Thailand bör häva förbudet mot e-cigaretter så att de kan kontrolleras på lämpligt sätt genom 2017 års tobakskontrolllag. Denna lösning kommer att lösa problemet effektivt vid roten och generera mer intäkter för landet. Vi hoppas att när vi har en ny regering kommer legaliseringen av e-cigaretter att genomföras på allvar och den thailändska e-cigarettpolitiken kommer att vara mer förenlig med internationell praxis och vetenskapliga bevis. Först då kommer vi att kunna minska skadliga effekter på rökarnas hälsa och skydda barnen.”

"I november kommer den tionde sessionen av partskonferensen till WHO:s ramkonvention om tobakskontroll att äga rum i Panama. Vi hoppas att de thailändska delegaterna tar hänsyn till folkhälsokommitténs rapport, som rekommenderar att en metod för att minska tobaksskador utvecklas baserat på nya vetenskapliga bevis som visar att e-cigaretter bör kontrolleras annorlunda än brännbara cigaretter eftersom de har olika skadliga effekter. . Detta för att säkerställa att 10 miljoner thailändare kommer att vara mindre exponerade för giftiga kemikalier.” avslutade Maris.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/