Pattayas borgmästare firar Kong Khao-festivalen i Naklua

Pattaya —

Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches firade Kong Khao (ris)festivalen i Naklua torsdagen den 20 april.

Kong Khao-ceremonin är en lokal tradition som hålls i Chonburi-provinsen, Thailand. Det är en ritual att hylla och söka välsignelser från skyddsandarna, gudarna och heliga enheter som Chao Pa Chao Khao (bergets ande), Phra Mae Kong Ka (risets gudinna) och andra skyddande andar, att säkerställa det lokala samhällets välbefinnande och säkerhet.

Poramase presiderade över Kong Khaos öppningsceremonin klockan 6:30 på Nong Yai-gemenskapen i Naklua. Han deltog sedan i att göra förtjänst att hylla de förutnämnda andarna i hopp om att det skulle upprätthålla lugnet i området.

"Phi Pha" eller skogsandaparaden, som var evenemangets höjdpunkt, väckte många skratt och glädje från publiken. Människor som bar dessa skogsandars smink gick i procession och samlade in söta och salta godsaker som samhället hade förberett åt dem, vilket bidrog till evenemangets festliga och glada atmosfär.

Evenemanget kommer efter Songkran, det thailändska nyåret, varje nytt år och besöks av hundratals, men mestadels lokala invånare kontra turister.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.