Thailändsk Anti-Cannabis Whistleblower möter Cannabissäljaren på Khao San Road

Nationellt —

Den thailändska berömda politikern som blev whistleblower Chuwit Kamolvisit möttes av en cannabisförsäljare på Khao San Road i Bangkok medan folkhälsomyndigheterna inspekterade cannabisbutiker för att få driftlicenser igår, den 20 april.

Chuwit, som för närvarande driver en kampanj mot Bhumjai Thai Partys policy för legalisering av cannabis, råkade stöta på en grupp folkhälsomyndigheter på Khao San Road i går.

Myndigheterna inspekterade cannabisbutiker för driftlicenser, medan Chuwit protesterade mot World Marijuana Day, som firas den 20 april årligen.

Han konfronterades sedan av en oidentifierad cannabissäljare som bad honom att sluta med sina ansträngningar, där säljaren sa att det var bättre att röka cannabis än att vara beroende av Yaba (hastighetspiller).

Chuwit sköt tillbaka mot säljaren och sa att eftersom ogräs legaliserades hade fler barn tillgång till växten.

Han visade också påstådda bevis på att en oidentifierad ungdom köpte cannabisknoppar från en icke namngiven cannabisbutik.

Ansiktet slutade utan våld efter att poliser skiljt de två åt.

Samtidigt sa folkhälsotjänstemän till thailändska medier att alla cannabisbutiker på Khao San Road hade lagliga driftlicenser.

De sa att 80 av de 90 butikerna i Bangkok som ansökte om licensen hade beviljats ​​dokumentet, medan 30 butiker runt om i Thailand som verkade utan licensen redan hade straffats.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.