61-årig thailändsk man i koma efter att ha blivit knuffad av ung turkisk man på Walking Street under Pattaya Songkran

Pattaya –

En 61-årig thailändsk man är i allvarligt tillstånd efter att han ska ha blivit knuffad av en turkisk man upprörd över att ha hällt vatten på honom under Songkran i Pattaya.

Pattayas polischef överste Sompong Poethi berättade för Pattaya News att händelsen ägde rum på Pattaya Walking Street den 18 aprilth 'Wan Lai' omkring klockan 3 Händelsen blev viral efter sidan för sociala medier Pattaya Watchdog lade upp videon från incidenten som ses här.

Den skadade thaimannen, identifierad endast som Mr Chadayut, 61, från Songkhla, som är parkeringsvaktpersonal på en Walking Street-restaurang i närheten, har nu en svår huvudskada på ett lokalt sjukhus med endast 30 procents chans att bli frisk enligt Överste Sompong. Mr Chadayut är välkänd på Walking Street och har varit en fast inventarie i området under en tid, sade ett vittne, Mr. Tam.

Orsaken till händelsen beror på att den skadade mannen hällde en liten hink med vatten på en turkisk man, identifierad som Mustafa A., 28, innan han såg ut att slå i huvudet och knuffa Chadayut enligt CCTV-bilder fick honom att falla till marken inför många chockade åskådare.

Överste Sompong sade att den turkiske mannen kanske inte förstår thailändska Songkran-kulturen och innebörden av att bli överös med vatten eftersom han var arg. Kritiker på sociala medier menar dock att detta är omöjligt eftersom Mustafa var bar överkropp och klädd för vattenlek och kvällen då händelsen inträffade Walking Street var en certifierad vattenzon med tusentals människor som lekte med vatten och engagerade sig i vattenstrider i en turistbarzon .

Faktum är att bara några dussin meter från händelsen var scener uppsatta framför Walking Street-barer med tunga folkmassor som lekte med vatten och sprayade publiken med slangar medan DJ:s snurrade musik. Vissa vittnen hävdade också att Mustafa själv hade lekt med vatten tidigare, så alla ursäkter för att han inte visste vad innebörden av att bli sköljd med vatten var ogiltiga, enligt dem.

Mustafa, som har bott i Pattaya i ett år, greps efter händelsen. Han står inför anklagelser om att ha attackerat andra och orsakat allvarlig skada enligt överste Sompong.

Vittnen ska också ha berättat för polisen, enligt Sompong, att under Songkrans dagar har den turkiske mannen orsakat många problem.

Mustafa ska ha slagit ett franskt par med en flaska som polisen i Pattaya sa att de också skulle undersöka. Han ska också ha hamnat i konflikt med en cannabisbutik på Walking Street och orsakat skada på lokalen vilket kommer att leda till rättsliga åtgärder, enligt Pattaya Police. De betonade dock att dessa incidenter fortfarande var under granskning vid presstid för att fastställa den exakta tidslinjen för händelserna.

Mustafa gav inte omedelbart några uttalanden till pressen om de påstådda incidenterna och det var okänt om han hade juridisk hjälp eller hur han planerade att åberopa anklagelserna. TPN media kommer att uppdatera den här historien om hans uttalande släpps.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.