Banglamung-polisen slår kinesiska turister för att ha brutit mot immigrationsbestämmelserna

Banglamung —

Banglamungs polis bötfällde flera kinesiska turister för att de inte meddelat immigrationskontoret om deras vistelseort.

Banglamungs polis och immigration slog till mot två hus av kinesiska turister i underdistriktet Takhian Tia i Banglamung-distriktet, Chonburi idag, den 23 april, efter att en utredning avslöjat att vissa individer inte hade följt immigrationskontorets regler.

Det första huset ockuperades av en kinesisk kvinna och två thailändska individer. Tjänstemännen gjorde en dokumentkontroll för pass och visum på de boende och fann att de hade giltiga dokument och inte bröt mot några regler.

Men när det gäller det andra huset, som ockuperades av 3 kinesiska män och 1 thailändsk kvinna, fann man att Xi Ye, 29, Jiao Jiangcheng, 28, och Li Jinlu, 34, hade giltiga pass och visum, men de hade brutit mot immigrationsbestämmelserna genom att inte meddela immigrationskontoret om deras vistelseort. Som ett resultat sattes de i häkte och bötfälldes med 4,000 XNUMX baht vardera, innan de släpptes.

Operationen genomfördes i enlighet med biträdande rikspolischef Pol.Gen. Surachet Hakparn, mer känd under sitt smeknamn Big Joke.

Big Joke har lovat att fortsätta ett stort tillslag mot kinesiska medborgare som olagligt vistas i Thailand eller driver kriminella företag. Detta har följt på ett antal uppmärksammade fall av lösen och bortförande som mestadels involverar kinesiska medborgare, som den här bara några dagar innan.

Även om att inte rapportera sin bostad till Immigration ignoreras ofta av turister. Big Joke har lovat att slå ner denna regel, särskilt för kinesiska medborgare. Han och thailändsk polis säger att genom att följa denna förordning gör det Thailand säkrare för alla och hjälper till att motverka kriminell verksamhet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.