Kinesisk kvinna bortförd på den berömda nöjesplatsen i Bangkok, misstänkta flyr utomlands

FOTO: Thaipost

Nationellt —

En kinesisk turist bortfördes av två misstänkta på Royal City Avenue (RCA), en berömd nöjesplats i Bangkok.

Bortförandet ägde rum den 17 april när offret, en 28-årig kvinnlig kinesisk soloturist, åkte till RCA i Bangkok och träffade en oidentifierad kinesisk man som därefter bjöd in henne till en lägenhet han hyrde i Rama 9-området.

Offret, vars namn undanhölls av thailändsk polis, bands sedan av den misstänkte i lägenheten. Det fanns en annan man gömd i enheten. De misstänkta beslagtog offrets mobiltelefon, kontanter och andra tillhörigheter värda 427,000 XNUMX baht. De misshandlade även kvinnan fysiskt efter att ha slagit henne i ansiktet, enligt offrets uttalanden till polisen.

Tidigt den 18 april lämnade de två misstänkta lägenheten till Suvarnabhumi flygplats och flydde från Thailand. Kvinnan räddades och avslöjade att hon inte kände de misstänkta vid polisförhör.

Huai Kwang-polisen som är ansvarig för fallet och utrikesavdelningen kontaktar Interpol för att utfärda ett rött meddelande om att arrestera de två kinesiska männen.

I ett liknande fall var det en rik kines bortförd i en plastlåda för en lösen nyligen. Hans thailändska ex-flickvän som var en skönhetstävlande var bland de gripna.

RCA har också varit i nyheterna den senaste tiden för en upprörande skjutning som ägde rum på lokalen under Songkran-festivalen som kan läsas om här.

I ett annat chockerande fall, flera kinesiska män förde bort en kinesisk kvinna som gick på college i Bangkok för lösen och mördade henne när offrets familj trodde att situationen var ett spratt.

Lösenärenden som rör kinesiska medborgare har blivit vanliga de senaste månaderna, även i Pattaya under detta chockerande fall som ägde rum mitt på ljusa dagen och enligt uppgift härrörde från en affärstvist.

Top thailändska poliser har svurit att stävja trenden med bortföranden och lösen och samarbetar med den kinesiska ambassaden för att hjälpa till att stoppa problemet. Vissa taktiker som används är närmare granskning av kinesiska medborgares brottshistoria som besöker Thailand samt ytterligare granskning av visumförlängningar för kinesiska medborgare.

Som ett resultat måste den kinesiska ambassaden för närvarande ge manuellt godkännande för alla kinesiska medborgare som ansöker om en längre visumförlängning i Thailand.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.