En person skadad efter vilda slagsmål med bomber och skjutvapen på populära Pattaya-marknaden

Pattaya –

En tonåring har ådragit sig huvudskador efter att ha blivit slagen med en sten i ett vilt bråk på marknaden i Pattaya som involverade både skottlossning och bombkastning.

Pattayas polis underrättades om händelsen strax före gryningen på lördagsmorgonen (22 aprilnd) på den populära Poethisarn-marknaden i norra Pattaya.

De och Pattaya News-teamet anlände till platsen för att hitta en 17-årig manlig tonåring som är anställd i ett fruktstånd som blöder kraftigt. Hans namn undanhölls på grund av hans ålder.

Warunee Nang Ngam, 29, fruktbodens ägare och den skadade tonåringens arbetsgivare berättade för polisen att hennes personal hade problem med en annan grupp tonåringar under Songkran. Mer än 20 tonåringar kom för att argumentera med hennes personal innan den här gruppen öppnade eld och kastade små handgjorda bomber mot hennes personal. En av hennes anställda träffades med en sten.

Denna stora grupp tonåringar rusade sedan iväg på motorcyklar och hotade marknadsståndsförsäljare att inte berätta för polisen eller rapportera händelsen till nyheterna, men Warunee sa till polisen att hon inte var skrämd och ringde omedelbart till polisen.

Pattaya City Police berättade för Pattaya News att de fortsätter sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder och granskar CCTV.

Den skadade tonåringen återhämtar sig på ett lokalt sjukhus och talade inte direkt med pressen eller förklarade detaljer kring vad argumentet och problemet hade varit med den rivaliserande gruppen av tonåringar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.