Nimitz Carrier Strike Group besöker Thailand 24–29 april 2023

PRESSMEDDELANDE:

US Navy Nimitz Carrier Strike Group (CSG-11) kommer att göra ett planerat besök i Thailand 24-29 april 2023. US Navy hamnbesök är en möjlighet att stärka det amerikansk-thailändska säkerhetspartnerskapet och främja band mellan människor.

Under besöket kommer Strike Groups flaggskepp USS Nimitz (CVN 68) att stå värd för en mottagning för att fira 190-årsjubileet av diplomatiska förbindelser mellan USA och Thailand. Besöket ger också amerikanska sjömän en möjlighet att utforska den lokala kulturen och delta i professionella engagemang och projekt för samhällsrelationer.

Nimitz Carrier Strike-gruppen lämnade Bremerton, Washington, för en rutinmässig utplacering i november 2022. Sedan dess har Nimitz Carrier Strike Group deltagit i flera gemensamma och integrerade träningsoperationer och genomfört flera hamnbesök med partners och allierade i hela regionen.

Nimitz Carrier Strike Group leds av konteramiral Christopher Sweeney, befälhavare, Carrier Strike Group 11.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.