En klinisk seger över Bangkok Blues CC tar upp Pattaya Cricket Club till 2:a plats med två matcher i hand

Den korta Songkran-uppehållet hade gett vissa vila, men andra hade nyligen återvänt från en lyckad resa till en smoggy Chiang Mai där de hjälpte The Drifters att vinna The Shield Trophy på International 6's-tävlingen. Luke Stokes tilldelades turneringens slagman för att ha uppnått högsta totalpoäng.

   Att vinna var avgörande för PCC, eftersom att sluta bland de två bästa, och helst först var avgörande för att vinna matcherna i de fyra sista slutspelen med minsta möjliga svårighet. Bortsett från en hel del felaktig bowling, kunde den här matchen ha begränsat BBCC till en mycket medelmåttig poäng på 2-4, men de lyckades med 130 för 140 vid den 170:e över. Detta skulle aldrig bli en utmaning för PCC som slutade med 8 overs till godo. 

   Den här matchen spelades i blåsig hetta utan vind, var ett uthållighetstest för PCC, BBCC och domarna som redan hade dömt en tidigare B-divisionsmatch. Drycker krävdes var 5:e overs. PCC vann toss och valde att bowla först. Som vanligt öppnade Ryan Driver med fart och El Dutchie bowlade från andra änden med en snurr mot Vidi Mishra och Manish Saxena. Ryan hade otur att inte slå i första over när Jainish tappade ett lågt skott från Vidit som överraskade honom. Båda öppningsöverslagen sätter tonen för PCC:s bowling, med 12 breder från två overs och en slutlig summa av 35 breder och 46 extra – en dyster prestation på precisionsfronten. 

Trots det, upptäckte BBCC att det var svårt att få tag på att det var svårt att komma åt och denna frustration fick Manish till en överhastad swing-and-miss och fick 1 av Harrison Straw. Arjun Gupta tog sin plats och spelade en stadig inning i 1 timme 25 minuter för 30 runs från 36 bollar. Ryan tog sin första och enda wicket när Vidit fångades av Simon Philbrook för 9 och BBCC hade 33 mot 2 i den 7:e over. Steve Christie (Crunch) tog över från El Dutchie och bollade riktigt bra med 4 per over och bara 1 bred, men Ali Haider gav Ryan ett slag. 

El Dutchie kom tillbaka och tog omedelbart en wicket när han kastade Ali för sin quickfire 24. 70 för 3 av 11 overs och en bit bakom den normala körhastigheten. Habby Singh togs in i attacken men även han led av wobblyitis i bowlingarmen med 9 breder från 4 overs, men han lyckades få en wicket i sin första over, den av Kamlesh Sing för 1, fångad av Andy Emery. 73 för 4. El Dutchie höll nere körhastigheten och slutade med 5 overs 2 för 21. BBCC:s nästa wicket föll efter drinkar när Jainish tog ett skarpt slag och kastade för att avfärda Rahat Hussein för 9. Wickets fortsatte att falla stadigt när Crunch hade Arjun fångad bakom av Simon Philbrook. Shantanu Tambe hade lite tur när han släpptes i skydd av Harrison och han fortsatte med att sluta 18, inte ute, samtidigt som Habby och Andy slogs runt marken och körhastigheten ökade till 11 a over för att ge BBCC en respektabel (ish) ) poäng, men de fortsatte att förlora wickets. Vivek Yadav var nästa att gå med sin poäng på 17 och BBCC på 142 på 23rd över. Han slog en hög boll mot long-on och Luke Stokes gjorde en fantastisk fångst, sprang i full fart och dök framåt med en hand. 

För att inte bli överträffad gjorde Wezley Masterton samma sak med en lång off till Abhay Singh som var den sista wicket som föll med 164, båda ställdes av Andy Emery. Manish Shahi slutade på 6 no out med BBCC på 170 för 8.

   Wez och Ryan tog vecken mot öppna bowlers Vivek och Manish. BBCC:s första 2 overs var väldigt snygga och de gav inte bort extranummer, utan från de 3rd över och framåt höll PCC löphastigheten på 7-9 per over med massor av gränser från båda slagmännen. Haider Ali, Shantanu Tambe och Ajay Tak ställdes alla till cosh när de gick för 10-15 per over. Wez hade tur när hans poäng var 33, då Vidi Mishra tappade en skidåkare vid mitten av wicket. Han dukade dock snart efter för Kamleshs första over när han åkte en boll till Shantanu, och Wez gick för 42 från 30 bollar. 88 för 1 i den 10:e över. Luke tog vecket och hade en försiktig start för de första 3 oversna.

Under tiden led Ryan av värmen och ett litet koncentrationsbortfall gjorde att en boll från Shantanu kunde smyga sig mellan slagträ och pad. Bowlade för 46 och PCC gick bra med 90 för 1 från endast 11 overs. Luke bestämde sig sedan för att ge sig av med Haider, Shantanu och Rahat med en uppsjö av gränser och sprang vidare till 46 inte ute. Jainish tog emot Kamlesh och gjorde 20 mål på 4 bollar, men hade lite tur när han släpptes av Vivek vid mitten av wicket. Icke desto mindre slutade Jainish på 30 inte ute då Luke slog den sista bollen för 4 och PCC vann med 8 wickets på 174 för 2 på 18.1 overs.

Matchens man tilldelades Ryan Driver, återigen, för hans 46 och 1 wicket. 

PCC vill tacka sina sponsorer; Outback Sports Bar, Magic Bar, Ayen Bar och Pattaya Sports Group för deras fortsatta stöd.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/