Framstående thailändsk medicinsk grupp vill att allmänheten ska "rösta bort" legala marijuanasupportrar i det kommande valet

Nationellt —

En grupp på 45 medicinsk personal, akademiker och medborgare lämnade in en framställning mot den lagliga marijuanapolicyn som stöds av Bhumjai Thai Party.

Gruppen uppmanar thailändska väljare att inte välja Bhumjai Thai i det kommande valet för att skydda thailändska ungdomar från vad de kallar de skadliga effekterna av den liberala cannabispolitiken, med hänvisning till att växten nu används flitigt för rekreationsändamål jämfört med det ursprungliga avsedda syftet med medicinsk Använd endast.

Framställarna skyller denna trend på den tillfälliga folkhälsoministern Anutin Charnvirakul för att ha avklassificerat marijuana som ett narkotika den 8 februari 2022, vilket påstås ha orsakat många människor att bli "beroende" av växten sedan dess.

Dessutom kunde beslutet att avklassificera marijuana som narkotika utan att vänta på en 120-dagarsperiod, som föreskrivs av Narcotics Control Board (NCC), som var avsett att möjliggöra genomförandet av marijuanakontrolllagar införas först. ses som ett brott mot internationella narkotikakonventioner, enligt gruppen.

Detta kan resultera i att Thailand stängs av från att importera morfin, varnade gruppen.

Framställarna uppgav också att Anutins ursäkt för att ändra cannabislagarna för att stödja landets ekonomi var meningslöst eftersom att stimulera ekonomin var industriministeriets eller handelsministeriets skyldighet och inte hälsoministeriet.

Anutin har inte svarat på flytten som presstid.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.