Thailands turistavgift skjuts upp till september

PRESSMEDDELANDE:

Thailand -

Enligt turist- och sportministern, Phiphat Ratchakitprakarn, har startdatumet för Thailand Tourism Fee (TTF) skjutits upp från juni till 1 september 2023 för att säkerställa att TTF-systemet kommer att fungera smidigt, medan diskussioner fortsätter med flygbolagen för att fastställa lämplig insamlingsmetod, i enlighet med International Air Transport Associations regler.

Utländska ankomster med flyg kommer att debiteras 300 baht, medan de som gör det på land och till sjöss betalar 150 baht. Endagsresenärer kommer att undantas.

Ministeriet beslutade att införa en turismavgift för användning för att utveckla lokala destinationer och infrastruktur, samt tillhandahålla försäkringsskydd till utländska turister.

Avgiften kommer dock inte att tas ut av utlänningar med arbetstillstånd och gränspass.

KÄLLA: PRD

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.