UPPDATERING: Endast en vattenskoter inblandad i dödsfallet för ett 8-årigt barn och vattenskoterförare i Pattaya

Pattaya —

En senior marinofficer från Pattaya bekräftade att det bara var en vattenskoter inblandad i det dubbla dödsfallet för en 8-årig pojke och en 35-årig vattenskoterförare, i motsats till initiala rapporter om att det fanns en annan vattenskoter som kördes av en man med indisk utseende inblandad.

Först vår tidigare historia:

Ett 8-årigt barn fick allvarliga skador när föraren av hans vattenskoter drunknade i Pattayas hav efter en kollision med en annan vattenskoter.

Nu till vår uppdatering:

Den 8-årige pojken som överlevde drunkningen och lades in på sjukhus avled senare på ett lokalt sjukhus på grund av sina svåra skador. Enligt Ekkarat Khantharo, chef för Pattayas marinkontor, ska han ha satt sig framför föraren, Mr. Pornsuwan Phumnok, som visade honom hur man kör.

Mr. Pornsuwan hade gett sin flytväst till pojken. Vattenskotern träffades av vågor och välte, vilket krävde Mr. Pornsuwans liv efter att drunkna.

De första rapporterna uppgav att offrets vattenskoter kolliderade med en annan vattenskoter som kördes av en man med indisk utseende som flydde från stranden efter händelsen. Ekkarat bekräftade dock att endast en vattenskoter var inblandad efter att ha kontrollerat CCTV-inspelningar runt stranden och ytterligare förhört vattenskoterägaren.

Thailändska medier rapporterade att den döde pojkens morföräldrar anlitade en vattenskoterförare för att ta honom på en tur till en kostnad av 500 baht. De träffades sedan av vågor och välte vid 8-tiden cirka 30 meter från stranden.

Vanligtvis bör vattenskotertrafiken stoppas kl. 6 för att undvika olyckor enligt marinavdelningens regler, men vissa operatörer bröt ofta mot ordern.

Ägaren till vattenskotern, som inte var identifierad, hittades också i besittning av två olicensierade vattenskotrar, inklusive den som kördes av den avlidne åkaren och den som användes för att rädda den drunknande pojken. Han bötfälldes med 20,000 10,000 baht (XNUMX XNUMX för varje maskin).

Det är oklart vilka andra rättsliga åtgärder polisen skulle vidta mot ägaren.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.