Det finns mycket att njuta av med maj 2023s festivaler och evenemang

PRESSMEDDELANDE: 

Line-upen inkluderar Northeasts berömda raketfestival, extravaganta "Vijitr" ljus-och-ljudshower över hela landet, Samui-regattan, Phang-nga och Ratchaburi triathlon, musikfestivaler och mer.

Maj månad ståtar med ett spännande utbud av festivaler och evenemang i Thailand, inklusive lokala kulturfirande, extravaganta ljus-och-ljudshower i alla fem regioner över hela landet, musikfestivaler, en gatukonst-showcase, Muay Thai-världsmästerskap, triathlon och en seglingsregatta.

Bun Bung Fai Rocket Festival 2023
Det är också dags för den spännande och actionfyllda årliga Bun Bung Fai eller raketfestivalen, som hålls i olika nordöstra provinser, den största och mest kända av dessa finns i Yasothon och Kalasin. Detta berömda evenemang hålls normalt i mitten av månaden precis före sådd för att be gudarna om rikligt med regn och en bra skörd. Det här berömda evenemanget skjuter upp hemgjorda raketer som innehåller allt från 1 kg till 120 kg krut högt upp i himlen och är en hisnande och mycket bullriga skådespel som inte får missas.

Här är de olika platserna för att uppleva raketfestivalen:

Yasothon Bun Bang Fai Rocket Festival
17–21 maj 2023, i Phaya Thaen Park, Mueang District, Yasothon

Det finns fester och aktiviteter att njuta av, förutom själva uppskjutningen av raketerna. Detta inkluderar färgglada raketprocessioner av flottörer och folkdans, ceremonier som skapar merit, en jubeltävling för raketlag, ljus- och ljudshow och Bung Fai-paradtävling.

Si Sa Ket Bun Bung Fai och Silk Festival
27–28 maj 2023, Bueng Bun District, Si Sa Ket

Kalasin Bun Bung Fai Phrae Wa Festival
27–28 maj 2023, Ban Phon, Kham Muang District, Kalasin

Kalasin Bun Bung Fai Talai Lan Festival
20-21 maj 2023, i Kutwa Municipality, Kuchinarai District, Kalasin

En tradition av det etniska Phu Thai Kutwa-folket, firandet i Kalasin sticker ut eftersom många av raketerna avfyras som en del av enorma vagnhjulsliknande strukturer upp till sex meter i diameter. I år, förutom uppskjutningen av 50 "Bung Fai Talai Saen" (120 kg) raketer och två "Bang Fai Tai Lan"-raketer (1,200 XNUMX kg), inkluderar andra firanden färgglada raketprocessioner av flottörer och folkdans, en meritceremoni och aktiviteter som visar upp det etniska Phu Thai Kutwa-folkets traditioner.

Khon Kaen Bun Bung Fai Festival
27–28 maj 2023, Kranuan District, Khon Kaen

Roi Et Bun Bung Fai Festival
27 maj – 4 juni 2023, Suwannaphum District, Roi Et

‘Vijitr’ belysningsextravaganza
Tourism Authority Thailand (TAT) har planerat att arrangera de "Vijitr" extravaganta ljus-och-ljud-evenemangen i de fem regionerna i Thailand - centrala, nordöstra, norra, södra och östra regionerna.

Centrala regionen: Vijitr@Bangkok
29 april-7 maj på ICONSIAM, Central Post Office även känt som Grand Postal Building, och Wachirabenchathat Park (Rot Fai Park) i Bangkok

Denna utsökta ljus- och ljudshow återspeglar de lokala föreställningarna om månsken och att bada i månskenet för positiv energi och välstånd. Skådespelet inkluderar multimediavattenfunktion, belysning, projektionskartläggning och 3D-belysningsinstallationselement, tillsammans med olika andra aktiviteter.

Nordöstra regionen: Vijitr@Nakhon Phanom
27 maj-4 juni vid Mekongflodens strand i Nakhon Phanom

Med en färgstark atmosfär vid den berömda Mekongfloden, inkluderar detta evenemang en ljus- och ljudshow med kartläggning och ljusinslag, tillsammans med många andra roliga aktiviteter.

Södra regionen: Vijitr@Nakhon Si Thammarat
20-28 maj 2023 vid olika landmärken i Nakhon Si Thammarat

Detta spännande ljus- och ljudevenemang innehåller 3D-kartläggning, belysning, ljusinstallation, stadsrundtur och berättartekniker och olika andra aktiviteter vid olika landmärken.

Norra regionen: Vijitr@Chiang Rai
20-28 maj 2023 vid olika landmärken i Chiang Rai

Detta storslagna evenemang är fyllt med charmen från Lanna-civilisationen och erbjuder ljus- och ljudprestandaaktiviteter med 3D-kartläggning, belysning, ljusinstallation och 3D-projektionstekniker.

Östra regionen: Vijitr@Rayong
27 maj-4 juni 2023 på Mangrove Forest Learning Center, Phra Chedi Klang Nam, Rayong

Denna spännande ljus- och ljudextravaganza inkluderar projektionskartläggning på en ö i vattnet, maneternas färgglada undervattensvärld, ljusshow på Bridge of Fine Way, fyrverkerier och musikframträdanden av ledande artister över en yta på mer än 2 kvm. km och designad för att vara "ett land bortom fantasin".

Andra evenemang och festivaler
Förutom den årliga raketfestivalen är maj också upptagen med en rad andra kultur-, underhållnings- och sportevenemang runt om i landet. Här är en lista över dessa, sorterade efter evenemangsdatum.

Mango Art Festival 2023
2-7 maj 2023 vid River City Bangkok

Mango Art Festival är Asiens första och enda konstfestival som kombinerar konst, design och performance. Från 2022 till 2025 kommer Mango Art Festival att hållas i River City Bangkok.

Samui Summer Jazz Festival
2–7 maj 2023, Koh Samui, Surat Thani

Sex sensationella kvällar med internationella jazzartister på konsert på öns 5-stjärniga resorter och strandklubbar.

Wai Kru Nora Wat Tha Khae
3–6 maj 2023 i Wat Tha Khae, Mueang Phatthalung District, Phatthalung

IFMA World Championships 2023
4-13 maj 2023 i centralwOrld, Bangkok

Över 100 länder har redan bekräftat sitt deltagande i detta 10-dagarsevenemang, som kommer att hållas i samband med 30-årsjubileumsfirandet av International Federation of Muaythai Associations (IFMA). Evenemanget kommer att se 3 ringar och över 100 matcher per dag som sänds runt om i världen. Uteplatsen kommer att förvandlas till en massiv festivalplats med över 100 bås och en storscen med dagliga aktiviteter.

MAJJAMFESTIVAL I BANGKOK 2023
6 maj 2023 på Bangkok International Trade & Exhibition Centre (BITEC)

En årlig musikfestival som syftar till att ge färger och glädje till sommaren i Thailand med en stjärnspäckad lineup av koreanska artister.

Samui Regatta 2023
20-27 maj 2023 på Chaweng Beach, Koh Samui, Surat Thani

En av Asiens största och mest prestigefyllda regattaevenemang - Samui Regatta förväntar sig att välkomna både kända yachter och kunniga seglingsexperter från hela världen till Ko Samui för fantastiska seglingar, fantastiska fester och för att uppleva allt som ön har att erbjuda.

Super Sports 10 Mile Run 2023 Thailand
21 maj 2023 i centralwOrld, Bangkok

Årets evenemang erbjuder två spännande distanser, 10-mileslöpningen och 5-mileslöpningen, båda designade för att utmana och inspirera löpare på alla nivåer.

Ao Nang Bike Week 2023
26-27 maj 2023 på Ao Nang Landmark, Mueang District, Krabi

2:a KORAT Street Art
26-28 maj 2023 på Activity Grounds, Polsaen Road (bredvid Wat Phayap), Mueang District, Nakhon Ratchasima

Muang Thai Triathlon @Huay Mai Teng Ratchaburi 2023
27–28 maj 2023 på Huay Mai Teng Ratchaburi 2023

KÄLLA: TAT

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.