Reader Mailbag: Varför investerar inte Thailand mer i solenergi?

Följande är ett mail skickat till oss av en läsare som svar på den här artikeln.

Vi publicerar då och då läsare-e-post, skicka oss dina tankar till Editor@ThePattayanews.com.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Hej till Pattaya News

Jag hoppas att det här svaret på ditt dagliga nyhetsbrev fungerar. Jag vet att du inte har ett brev till redaktören (Redaktörens anmärkning: Vi publicerar ibland brev, tack för dina.), men jag tränades på att skriva...
Som en regelbunden besökare i Pattaya har jag varit läsare av Nyheterna i några år nu. Det är en fantastisk nyhetsplattform för att hålla kontakten med saker i Thailand mellan besöken.
Jag svarar på huvudartikeln i dagens Nyheter angående elpriser. Det har under en tid förvånat mig att Thailand verkar vara beroende av fossila bränslen för elproduktion när det har så mycket sol att skörda.
När jag reser till storstäder som Pattaya eller Bangkok och passerar genom industriområden med tunnland metallklädda tak på enorma kommersiella byggnader, är jag förvånad över att det inte finns en solpanel att se. Ibland kan ett symboliskt vindkraftverk hittas. Icke-produktiv mark utanför stora tätorter skulle kunna användas för solenergigårdar. Många hotell och andra byggnader i Pattaya kan ha banker av solpaneler på taken.
En framåtsträvande regering borde se till att minska Thailands koldioxidavtryck och investera i alla former av hållbar energi. Landet har goda förutsättningar att avsluta, eller åtminstone kraftigt minska, sitt beroende av dyra, globalt värmande fossila bränslen som olja och gas och samtidigt avsevärt minska kostnaderna.
Fortsätt så
Ser fram emot mitt nästa besök i Pattaya
Michelle G
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/