Bangkok Mass Transit Authority vädjar till passagerare att dike Durian

Bangkok -

Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) ber passagerare att inte ta med durian efter klagomål från andra användare.

BMTA har postat ett meddelande som ber passagerare att inte ta med durian på bussar eftersom det nu är duriansäsong. De sa att detta är enligt ministerförordningen för säkerhet och fred 2014 från Department of Land Transport Office som passagerarna måste följa.

En av reglerna säger att föremål med stark lukt som kan vara irriterande för andra passagerare inte ska tas med om de inte är i en förseglad, luktsäker behållare.

BMTA noterade att regeln inte bara gäller durian utan även andra föremål med stark lukt. Regeln gäller även för alla typer av allmänna fordon.

För många år sedan inträffade en incident där en busspersonal bad en passagerare att kliva av bussen. Passageraren hade tagit med sig durian på bussen och även om den var dubbeltätad läckte lukten fortfarande ut.

Händelsen blev viral när passageraren vägrade och väckte mycket diskussion på nätet, vilket ledde till de nuvarande reglerna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/