Lång semesterhelg börjar, thailändsk immigration stängd, alkoholförsäljningsförbud inkommande

Thailand-

En fyra dagar lång helg börjar för stora delar av Thailand den här helgen på grund av Kröningsdagen och en helg med förtidsröstning till thailändska val.

Helgen medför också ett 24-timmarsförbud mot försäljning av alkohol i Thailand från 6:6 lördagen den 6 maj till 7:XNUMX söndagen den XNUMX maj. Detta beror på thailändska vallagar. Detta upprepas även nästa helg under själva valet, denna helg är det för förtidsröstning. Detta kommer att se populära nattlivsställen och barer stängda under denna period i hela landet. All försäljning av alkohol, även i närbutiker, kommer att förbjudas. Restaurangerna kommer att vara öppna men kan inte servera alkohol.

Regeringskontor, inklusive thailändsk immigration, kommer att vara stängda från torsdagen den 4 maj och öppnar igen på måndag morgon den 8 maj. Många banker och privata företag kan också stänga i helgen, man rekommenderas att kontrollera i förväg.

Kröningsdagen firar kungens kröning i Thailand. Men hans kungliga majestät kommer faktiskt att göra en utlandsresa till Storbritannien för kröningen av kung Charles under denna period tillsammans med hennes kungliga majestät drottningen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/