Thailändsk polis varnar för falskt boende på Facebook-sidor

Thailand -

Polisen har varnat för falska boenden på Facebook-sidor och bedragare.

På tisdag (2 majnd) en talesman från Cyber ​​Crime Investigation Bureau, överste Krisana Pattanajaroen, varnade för falska Facebook-sidor för boende. Dessa bedragare använder enligt uppgift riktiga foton av rum, hotell och villor för att få dem att se ut som riktiga Facebook-sidor på dessa platser.

De flesta av de falska Facebook-sidorna visar platser på kända turistorter som i Pattaya, Koh Larn, Phuket, Rayong och Chanthaburi.

När offren gick med på att boka rum och överföra pengar till bedragarna, skulle de misstänkta inte kunna kontaktas och koppla bort sina telefoner eller blockera offret. Det finns mer än 238 offer nyligen som har orsakat skador i miljoner baht. Kontrollera innan du bokar rum eller platser online med kriterierna nedan:

  1. Boka via pålitliga bokningsbyråer som Booking.com, Agoda, Traveloka eller via välrenommerade boendewebbplatser.
  2. Kolla Facebook-sidor och se till att de är riktiga och inte falska.
  3. Ring boendet innan du överför pengar till dem.
  4. Undvik att överföra pengar till personliga konton, kontona ska vara företagskonton.
  5. Var försiktig med reklam för alltför billigt boende. Om det är för bra för att vara sant så är det ofta det.

Nyligen i Pattaya:
Många inhemska thailändska turister ska ha blivit lurade på tiotusentals baht av en falsk Facebook-sida för Pattaya poolvilla.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.