16-årig brittisk pojke hittades död i thaiskogen, thailändsk flickvän saknas

FOTO: Siam Rath

Lampang —

En brittisk tonåring har hittats död med huvudskador i en skog i Lampang-provinsen i norra Thailand. Hans flickvän som åkte på en motorcykeltur med honom försvann också.

Den avlidne tonåringen, Ben, 16, hittades i en lund i Ban Than-distriktet med skador som liknar trubbigt våld, rapporterade lokal polis på söndagsmorgonen den 7 maj.

Offret av brittisk nationalitet, som har en thailändsk mamma och till stor del är uppvuxen i Thailand, åkte på en motorcykeltur med sin thailändska flickvän Yam, även hon 16, i sin hemstad Lampang i lördags men återvände inte hem.

Hans kropp hittades av en sophämtare som var på jobbet på söndagsmorgonen.

Polisöverste Sittisak Singtongla, överintendent för Mae Tha-polisen, berättade för thailändska medier: "Stationen fick ett meddelande kl. 10.15 om att en avliden person hittades i undervegetationen."

Vid inspektion av Bens kropp fann myndigheterna att hans telefon och kontanter inte var med honom. Han hittades med ryggen mot ett träd iklädd en svart långärmad t-shirt och jeans.

Polisen uppger att kroppen har förts till ett lokalt sjukhus för obduktion.

Offrets flickvän försvann också, och polisen letar efter henne.

"Vi spårar för närvarande individer nära offret, inklusive hans kvinnliga följeslagare. Hon är en nyckelfigur i det här fallet eftersom hon är den sista personen som såg honom vid liv, säger överste Sittisak.

Föräldrarna till den försvunna flickan rapporterades ha "bett" media för att hjälpa till att hitta deras dotter.

Polisen sa att de inte utesluter några motiv, som sträcker sig från en möjlig kärleksaffär, en personlig konflikt, en arbetskonflikt och ett rån.

Bens mamma, Ooy Taota, berättade för polisen att hennes son hade sagt hejdå till henne på lördagskvällen och sa att han skulle "jobba med vänner", men han gav henne inga fler detaljer.

Bens vänner tog till hans Facebook-konto för att lämna hyllningar till honom.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.